Фея от лавандулова нива изкача в Карлово

lavandulaВ навечерието на Еньовден, за пета поредна година, Карлово става домакин на Празника на лавандулата, етеричномаслените растения и лечебни билки. Двудневният празник започва още днес с детска работилница на открито и лавандулово шоу, но основните акценти са утре.

Прочети още...

Започват да стават ясни кандидатите за кметове на общини в Пловдивско

     bsp karlovoПредседателят на БСП-Карлово Манол Манолов е кандидатът на левицата за местния вот наесен. Кандидатурата му беше утвърдена единодушно на Общинска конференция на партията, която се проведе днес в Карлово. Той благодари на съпартийците си за доверието, като заяви, че ще работи и за доверието на всички карловци и жителите на цялата община. Председателят на БСП- Карлово каза, че иска промяна в начина на управление на общината. Тръгваме с нагласата за победа, подчерта инж. Манол Манолов.

Прочети още...

Управляващите в Карлово бягат от отговорност за болницата

Slavov bolnica

Ако не се вземат необходимите мерки навреме, има риск за пациентите да останат без небходимото лечение в Карлово

Мнозинството на ГЕРБ, РБ и „свободните” електрони от политически незначителни формацийки, гравитиращи около тях, провалиха извънредното заседание на Карловския общински съвет. На сесията, която е била насрочена за сряда 28.07 е трябвало да се разгледат два важни въпроса за състоянието и бъдещето на МБАЛ „Д-р Киро Попов”. Първият парадокс в случая е, че преди обяд е имало редовно заседание на Общински съвет-Карлово, което е имало кворум, а следобед в същия ден е трябвало да се проведе извънредно заседание, което е било свикано по законоустановения ред .

Прочети още...

Деян Дойнов вади Сопот от колапса, прави малката община значима и просперираща

Новият кмет на община Сопот Деян Дойнов встъпи в длъжност. През следващите четири години той ще е човекът, върху чийто плещи ще лежи задължението да изведе община Сопот от колапса, в който бе изпаднала през последните няколко години.

Прочети още...

Карловските села плачат за развитие,кметската власт пак заблуждава хората

Мечтите на Емил Кабаиванов са неистини за хората в карловските села

 

Община Карлово може да кандидатства с проекти по Програмата за развитие на селските райони само и единствено благодарение на Пламен Славов.

Това е категоричното становище на Явор Гечев, заместник-министъра на земеделието, който е изработил цялостната Програма за селските райони, която е близо 800 страници. Това е станало преди година и половина, когато Славов е бил народен представител в Народното събрание. По думите на Гечев, който е признат и от Европа като експерт по земеделие и развитие на селските райони, именно Пламен Славов е лобирал вече бившето правителство да вкара община Карлово като ДОПУСТИМА  по Програмата.

Прочети още...