Кметицата от "Зелената партия" в Куклен заедно с ГЕРБ и плюс

Кандидатът за кмет  от ГЕРБ на община Куклен, който не успя да спечели битката за Кресло номер 1,  Пламен Гошев бе избран за председател на Общинския съвет. Това съобщи за сайта ни, синът му, който неотлъчно е до баща си, и в работата, и в обществените дела. Така на първо четене е ясно, че новият кмет на Куклен Мария Белчева получава подкрепата на най-голямата национална партия.

За да управляват по-спокойно обаче е нужна още една формация, която да подкрепя предложенията на кметицата. За сега единствената опозиция и то очаквано са тримата представители на „Нова алтернатива”, водени от Димитър Сотиров. За председател на Общинския съвет са гласували най-вероятно и двамата представители на РБ и тримата на ДПС. Така всички те подкрепят и вижданията на Пламен Гошев за управление на малката, но китна пловдивска община.


По трима съветници вкараха в местния парламент на Куклен съответно ГЕРБ, ДПС и Нова алтернатива, която в Куклен на тези избори се предствляваше от бившия кмет Димитър Сотиров. С по двама човека разполагат настоящият кмет от Зелена партия Мария Белчева и РБ.


Освен инфраструктурните проблеми, новите управляващи в Куклен ще се борят и срещу това община Куклен да НЕ става част от община Пловдив-идея, която перманентно се появява в публичното пространство, която се отнася и за общините „Родопи” и „Марица”.

Тепърва предстои да се види кои са първите задачи пред Мария Белчева и новото мнозинство в Куклен и дали то би се оттърсило от синдрома "Сотиров".

 

Елена Кънчева