Рок концерт и културни прояви в Перущица

На 27- ми юни в Перущица ще се проведе „Възраждането преди и сега" - един форум за връзките минало – настояще, за истината, ценностите и хората.Събитието ще бъде условно разделено на две части: сутрешна дискусия по темата и вечерна – поезия и музика на специално изградената за целта сцена пред Червената черква.

 

Участници и гости ще са живата връзка и истинското общуване между хората на духа, за които успеха на България минава през истината за миналото и настоящето.

Сред нас ще са големите имена в спорта и журналистиката Юлия Берберян, Камен Алипиев, Мануела Малеева, поетът Кирил Кадийски – есеист, преводач, с изключителен международен престиж, Васил Гюров, основател на групите Кале и Ревю, Емил Джасим, преподавател по история от 10 и програмен директор на „Център за образователни инициативи", поетът Манол Глишев.

В музикалната част ще се включат: „Ваня и приятели" – фолклорна формация, Мерудия – една от първите типично реге - банди в България, „Ап-Щрап" – група представител на Перущица, със сериозни амбиции за развитие и „Ревю" – една от първите alternative rock банди у нас, казват колегите от plovdiv-online.

Амбициите ни са този форум да прерасне в ежегоден фестивал.