И временният кмет на Куклен арестуван

Днес, по наблюдавано в Окръжна прокуратура - Пловдив досъдебно производство, разследвано от ТД "НС" - гр. Пловдив, бяха повдигнати обвинения на изпълняващия длъжността кмет на община Куклен за извършено престъпление, във връзка с провеждана от общината обществена поръчка за доставка на хранителни продукти на ОДЗ - гр. Куклен и "Домашен патронаж" - гр. Куклен.Изпълняващият длъжността кмет е обвинен в това, че на 10.06.2014 г. е приел от Надежда Минчева дар, който не му се следва - парична сума в размер на 1200 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице - член на комисията за провеждане на обществената поръчка, във връзка със службата му.

Така посоченото престъпление е с правна квалификация по чл. 304б, ал.1 от НК, като най-тежкото предвидено от закона наказание за извършването му е лишаване от свобода до 6 години. Разследването е в активна фаза.

Обвиняемият е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които ще се прецени необходимостта от внасяне на искане в съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", както и основанията да бъде поискано отстраняването му от длъжност, се казва в съобщение на Прокуратурата