Градят супер Спортна зала в Перущица

375 дни  ще продължи строежът на Спортната зала в град Перущица. Такова е обещанието на строителната фирма,която спечели обществената поръчка.

Тя е на стойност 4 милиона и 800 хиляди лева. Парите са осигурени по проект към Програмата за развитие на селските райони, спечелен от общинската администрация. Строителството, на което се постави началото, ще бъде върху 7 декара земя.Залата ще е за 14 вида спорт, сред които футбол, волейбол и хандбал. Ще има и прилежаща по-малка - за фитнес и релакс, а трибуните ще са на три етажа с ВИП зона.
Комплексът ще бъде построен по всички европейски изисквания, с паркинг за 120 коли, 4 съблекални за отбори, две за съдии и още две за параолимпийци, специално пригодени за хора с увреждания. Кметът на града Ради Минчев заяви,че неговата детска мечта, както и на хиляди жители на Перущица, най-после е на път да се сбъдне. „Перущица е дала именити спортисти и треньори в национален мащаб, а с построяването на Спортната зала, всички желаещи да спортуват, ще получат своя втори дом. Надявам се, с това съоръжение градът да стане притегателен център за състезания от регионален, национален и международен мащаб”.