Димитър Здравков стабилизира и развива община Садово

В Садовска община асфалтират улици

600 000 лв. спести община Садово и приключва годината без никакви дългове. Постъпленията са от по-добра събираемост на данъци и от сделки със земи. Повече пари в хазната са влезли и от строителни разрешения. В момента се изгражда завод за полиетилен в Болярци, предстои да бъде пуснат още един.

В Милево се прави разширение на птицекланницата и на цех за преработка на зеленчуци. Допълнителни корпуси се строят към съществуващата консервна фабрика в Катуница."Очакваме бумът на строителство на производствени сгради да продължи, което ще осигури нови работни места", коментира кметът на Садово Димитър Здравков.

Приоритет на екипа му догодина ще бъде асфалтирането на улици в 12-те населени места на общината. Предвижда се да бъде положена нова настилка върху 4 км. Общинската администрация ще кандидатства по програмата за развитие на селските райони за рехабилитация на три пътя.

В най-лошо състояние е 9-километровата отсечка Катуница-Болярци, за която ще са необходими 3 млн. лева. Финансиране ще се търси и за Милево-Виница и Богданица-Ахматово. Двете шосета са с дължина по 2 км и никога досега не са били асфалтирани./24 часа