Садово се възстановява след пороя

Кметът Здравков плътно до хората с наводнениете къщи

В Садово, където в събота след поройния дъжд бяха наводнени 40 къщи, обстановката се нормализира.Дворовете и приземните етажи на домовете вече са отводнени.С помощта на екипи на  Гражданската  защита  е започнало отводняването на  транспортния подлез до гарата, който все още е непроходим.

На близо 40 сигнала за отводняване са се отзовали пловдивските пожарникари през изминалата нощ.  Преобладаващо това са били мазета и приземни итажи, близко  до повърхността,  след снощния проливен дъжд.  Няма сигнали за нови паднали дървета или прекършени клони.


Кметът Димитър Здравков също е вдигнал ръце от е честите наводнения.Както в предишните случаи, така и в този   Здравков е неотлъчно до бедстващите. Освен това той бе и до големия подлез, който преди дни преливаше. По думите му там има три помпи и нито една не работи.

Всичко, което виждате, е част от скоростната железница, реализирана с европейски средства. Да, ама садовци са потърпевши. Подлезите са неизползваеми нито зиме, нито лете", казва той. Експерти многократно минавали и описвали дефектите, но нищо не последвало.


Днес ще се състави поредната комисия, от чиято работа няма да има никакъв ефект. Дано поне социалните отпуснат някакви помощи на пострадалите", надява се кметът. Той твърди, че за 5 г., откакто е направена новата жп линия, жилищата около нея се наводнявали пет пъти.

снимка:plovdivskinovini.com