Заседание на Общински съвет Садово

kmet sadovoИнформация за изпълнението на бюджета на Община Садово за 2020 година и  изпълнението на актовете на Общински съвет-Садово през първото полугодие на 2021 година ще представи кметът Димитър Здравков на  предстоящото на 04.08.2021г заседание на Общинския съвет.

Прочети още...

Крава спаси баба от Първомайско от вълчо нападение

baba valkВълк нападнал 74-годишната баба Найле от Буково, която успяла да се спаси с помощта на подплашена крава, съобщава bTV.
Възрастната жена живее втори живот, след страшния инцидент, станал, докато водела на паша овцете си.

Прочети още...

Стягат местен референдум в село Катуница

kmet sadovoМакар и малко практикуван, все пак местният референдум си пробива път като начин за местно самоуправление. През последната година-две на няколко места се проведоха допитвания до населението на една община или едно кметство, което показва, че това е работещ механизъм, макар и властимащите да не обичат да дават думата на суверена-т.е. на народа. 

Прочети още...

Димитър Здравков стабилизира и развива община Садово

В Садовска община асфалтират улици

600 000 лв. спести община Садово и приключва годината без никакви дългове. Постъпленията са от по-добра събираемост на данъци и от сделки със земи. Повече пари в хазната са влезли и от строителни разрешения. В момента се изгражда завод за полиетилен в Болярци, предстои да бъде пуснат още един.

Прочети още...

Садово се възстановява след пороя

Кметът Здравков плътно до хората с наводнениете къщи

В Садово, където в събота след поройния дъжд бяха наводнени 40 къщи, обстановката се нормализира.Дворовете и приземните етажи на домовете вече са отводнени.С помощта на екипи на  Гражданската  защита  е започнало отводняването на  транспортния подлез до гарата, който все още е непроходим.

Прочети още...