В Труд тачат Освобождението

Наред с областните градове, по-малките селища в страната също отбелязват националния празник 3 март.  сред тях е и пловдивското село Труд,община "Марица".

В навечерието на третия ден от третия месец в годината, беше отслужена панихида за загиналите герои, бори ли се за Освобождението на родината. След църковния ритуал, в последния работен ден преди Националния празник, децата от основно училище „Свети Свети Кирил и Методий”,с помощта на самодейците от Народно читалище „Светлина” организираха тържествен ритуал, с песни и театрална постановка.
„Трябва да продължим завещаното ни от Левски и Ботев, да сме единни и по-мъдри, да преодолеем различията помежду ни в името на голямата цел – България свободна и независима, силна и просперираща.“ – каза в словото си кметът на селото Николай Копринков.


Гост на честването беше кметът на община „Марица” Димитър Иванов.От Труд той поздрави всички жители на общината и им пожела чрез всичките си действия като граждани на България да допринасят така, че страната ни да бъде просперираща и всички хора да се чувстват свободни.


Накрая на всички деца им бяха раздадени знаменца с бяло,зелено, червено.