Аграрният университет помага на Земеделската гимназия в Маноле

Аграрният университет в Пловдив ще помогне за новостроящата се земеделска гимназия в пловдивското село Маноле. Това съобщи ректорът на висшето училище и доскорошен земеделски министър проф. Димитър Греков. Той бе специален гост на церемонията, на която се даде начало на изграждането на училището.

По думите му стана ясно, че АУ-Пловдив е готов да  сътрудничи и помага на новото учебно заведение, с обмяна на опит и преподаватели.

Иначе според разчети до шест месеца пловдивското село Маноле ще има средно специализирано училище. Толкова е срокът за изграждането на школото, чието строителство е започнало през далечната 1983 година.Кметът на община „Марица”, на чиято територия се намира красивото село, Димитър Иванов и местният управник Александър Иванов направиха първа копка в землището на Маноле и стартираха довършването на средното специализирано училище.За старта бе отслужен и тържествен водосвет. Освен класни стаи сградата ще бъде оборудвана и с модерна спортна зала, в която ще могат да тренират както учениците, така и по-възрастните жители на селото.В бъдещото школо ще учат децата от начален курс и гимназисти, които ще избират между три специалности: растениевъдство, животновъдство и екология.Инвестицията в новото училище е на стойност 5 милиона лева.