Община "Марица" иска легнали полицаи в селата

Легнали полицаи ще намалят скоростта и катастрофите  по главните пътища в селата от община Марица. Около това се обединиха кметовете на населените места, общинските съветници и администрацията. Позицията си за изграждане на изкуствени неравности по главните шосета изразиха пред представители на Областно пътно управление,които гостуваха в община "Марица".


Най-застрашен е животът на хората от Калековец, тъй като там се изгради модерен път и шофьорите развиват скорости,които са твърде опасни. За да се ограничи скоростта, кметът на селото иска да има  пешеходни пътеки на главното шосе, което разделя селото или в краен случай „легнали полицаи”. Същото е положението и в Граф Игнатиево, Труд,  Маноле, Строево и Войсил. Само, че при направата на пътищата такива съоръжения не са били предвидени, а според служителите на Областно пътно управление-Пловдив на първокласните пътища от републиканската пътна мрежа, каквито се явяват тези в Граф Игнатиево, Труд и Калековец не е възможно да има легнали полицаи, защото това пък би довело до затруднения по иначе натоварените трасета. За това като компромисен вариант се мисли поставянето на светофари с „бутон до поискване” .За останалите села, в които главните шосета се водят третокласни пътища би могло да се мисли за поставянето на изкуствени неравности,които биха били намали ли скоростта.
По всички тези поставени проблеми от кметовете на селата пред Областно пътно управление все още няма резултат и конкретика какво ще се прави. За това кметът на община Марица Димитър Иванов бе категоричен, че изцяло ще подкрепи действията на инициативните комитети на хората от населените места за протести и затваряне на пътните участъци до тогава, докато местните служители на Агенция „Пътна инфраструктура” не вземат мерки за регулиране на движението с цел законно намаляване на скоростта в рамките на населените места.