Бахтало... айде на кючека

Много усмивки,емоции и горещи страсти белязаха празника на ромите в община “Марица”. Тази година домакин на събитието беше село Рогош.

Изградена за случая сцена даде възможност на десетки самодейци да се изявят и покажат завидни танцови умения. На местния стадион се проведе оспорван футболен турнир, в който отборът на домакините заслужено спечели първото място, разгромявайки на финала тимa от село Труд. Победители и победени с настроение се отправиха към централния площад , за да проследят развръзката на интригуващия конкурс “Мис и Мистър Ромска пролет”. Бурни аплодисменти получиха всички участници, а победителите бяха избрани единодушно. Кметът Димитър Иванов награди любимците на публиката и зарадва множеството със специално поканения за случая оркестър “Балкан”.

Въпреки намаления числен състав, момичетата и момчетата от с. Труд се представиха достойно и показаха, че който може го може.Анета Атанасова изпълни песента "Чудно горско цвете", а танцьорите от група "Денелипе на макс" се представиха със своя "Страшен кючек".Честитим празника и желаем здраве на всички роми по света, а на нашите момичета и момчета желаем догодина да са все така задружни, ентусиазирани и да привлекат още повече млади изпълнители, които да показват талант и умения.