Ловците от село Труд алармират: „Няма дивеч, нивите са блата”

lovci trud

Готвят оплакване към Съюза на ловците и риболовците в България

Дивечът в близост до централата за преработка на биомаса в село Труд вече липсва. Ловната зона „Тънкия път” и полето край рибарниците са залети обилно с тъмна на цвят и приличаща на катран каша, която мирише на фекалии. Това възпрепятства работата на кучетата и обхода на терена, твърдят ловците от село Труд. Заради проблемите, свързани с работата на централата и изчезналия вследствие на това дивеч, те смятат да сезират Съюза на ловците и риболовците в България.

Прочети още...

Русата полицайка, която става овчарка

ovcharkaСимпатична блондинка, родом от Молдова, пасе овце в пловдивското село Скутаре. В родината си жената била следовател в голям затвор и имала чин "лейтенант" от полицията.В България дошла заради съпруга си, а любовната искра припламнала по време на киноложка изложба.

Прочети още...

Село Труд пред екокатастрофа- на ход са институциите

trud 33Уважаеми дами и господа,
    Вземайки предвид силата на четвъртата власт  и медийната информираност, която Вие имате и предоставяте на широката телевизионна и радиоаудитории, се обръщаме към Вас, с пълното съзнание за Вашите професионални умения, коректност и гласност, с която Вие може да помогнете на едно от  най-големите села в Пловдивска област- с. Труд, с жители над 4500 и само на 4 км. от красивия и древен гр.Пловдив!

Прочети още...

В община "Марица" по старому - и кмет, и шеф на местния парламент

Община "Марица", като община Асеновград са двете адмонистрации в Пловдивска област, които след местните избори нямат промяна в ръководствата си. Така са го отредили резултатите от изборите и гласуванията след това на първите сесии на местните парламенти.

Прочети още...

Има ли драми около имотите за кръговото край Строево?

Макар и летният сезон да е към края си и по принцип да намалява трафикът по пътищата, не така стоят нещата във входно-изходните артерии на Пловдив, който неминуемо трябва да се развива. Един от проектите, по който няма яснота, а и кой знае, може би някои хора не иска и да обясни до къде се стигна с изграждането на кръговото кръстовище след Пловдив, в посока Карлово, точно на разклона между селата Труд и Строево.

Прочети още...