Правят Кръгово до Стамболийски

Държавата ще финансира изграждането на Кръгово кръстовище до Стамболийски. Това стана ясно след срещата на областния управител на Пловдивска област Венцислав Каймаканов с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков. Там беше и директорът на Областно пътно управление-Пловдив  Найден Найденов.

Той поясни, че със средства от републиканския бюджет чрез програмата за текущ ремонт и поддръжка на АПИ кръстовището, в което се пресичат път I-8 Пловдив – Пазарджик, III-866 Стамболийски – Кричим – Смолян и III-8005 Цалапица – Съединение, ще бъдат предприети допълнителни дейности за обезопасяване му и повишаване на удобството при пътуване. Предвижда се изграждането на кръгово кръстовище и е възложено изработването на проекта. Кръстовището на път I-8 е едно от най-натоварените в област Пловдив, тъй като през него преминава голяма част от трафика за Пещера, Съединение, Пловдив и Пазарджик.
Припомняме, че в края на миналата година в град Стамболийски тръгна подписка с искане там да се обезопаси кръстовището на Ортахан, където в началото на декември при жестока катастрофа загинаха трима 23-годишни младежи. Пътната артерия е  само на 200 метра след табелата в Стамболийски и е най-черната според местните жители, които са спрели да броят тежките катастрофи. Сега жителите на Стамболийски, но не само от града, ами от целия регион се надяват обещаното Кръгово да бъде готово и да спомогне до максимум да намалеят до минимум тежките пътни инциденти.