ДАНС лови Динозавъра на Стамболийски. Вижте защо?

Кметът на община Стамболийски  Иван Атанасов е на път да си смени прякора. Ако години наред вскеи го знае като "Графа", то от днес нататък може да му се рече "Динозавъра". Поне така предложиха местни жители, които днес стояха в парка пред сградата на общината и се чудеха какво правят господата от ДАНС в кметския кабинет.

Като разбраха, че едно от нещата, които ги притеснява дансаджиите е динозавърът край Ново село, то веднага им хрумна новият прякор на кмета им. Но по думите им не е точно това причината, а че има още нещо по -притеснително в делата общински, а именно кой и как прави поръчките за доставка на храни в детските градини.Агентите на ДАНС, които тази сутрин влязоха в община Стамболийски, проверяват и поръчката с храненето в детските градини. За поредна година конкурсът бе спечелен от местната фирма „Братя Неделеви”. Напрежение около избора имаше още в началото му. Тогавашния общински съветник Никола Хаджийски, който в момента е депутат, поиска в комисията да бъдат включени и съветници. Така той обясни пред „Марица”, че процедурата по провеждането ще бъде по-прозрачна. Той обаче получи мотивирано обяснение от кмета на общината Иван Атанасов, че законово това е недопустимо. Поръчката бе за близо 1 млн. лв.Точно заради далаври с доставките на храна в детските градини беше арестувана и отстранена от кметското кресло в район "Централен" Райна Петрова преди няколко месеца. Аферата лъсна след разследване на вестник "Марица". Пред нашия репортер пък общинският кмет  Атанасов-Динозавъра каза, че на служителите с на ДАНС са предоставени всички поискани докумени. Той отказа да коментира подробности за изграждането на атракциона в Ново село и дали там има нарушения на закона. По думите му в общинския съвет на Стамболийски има съветник, който непрекъснато подава жалби и сигнали до институциите.

В интерес на истината единствено ПЪРВИ НИЕ ОТ РЕГИОНАЛНИ НОВИНИ  писахме за новостите, които се изграждат край Ново село още преди 10 месеца. http://regionalninovini.com/home/home-10/33-stamboliiski/75-chudo-dinozavar-v-novo-selo

И тогава и сега селският кмет, който кара 6-ти мандат Тодор Атанасов, заяви, че няма и не вижда нищо нередно в това да има такъв Музей на вселената на открито.