Стамболийски праща депутат в НС

Стамболийски ще има свой народен представител в 43-тото Народно събрание. Това ще бъде бившия заместник-кмет в мандата 2003-2007 година Никола Хаджийски.

Той сега е общински председател на СДС. Хаджийски,който бе втори в листата на Реформаторския блок в 17 МИР Пловдив-област,  влиза на мястото на Николай Ненчев-лидер на БЗНС, който в новия кабинет ще бъде министър на отбраната. Най-доволни от рокадата са хората в Стамболийски, които възлагат големи надежди "техният" човек да се грижи добре за региона, който има нужда от икономическо развитие. Радостни са и хората от Областния съвет на СДС, че след дълги години на отсъствие на син депутат от региона, в парламента отново ще има техен кадър, който да търка депутатската банка. За сега не е ясно Хаджийски в кои комисии ще работи и какви законопроекти ще кове. Много е малка вероятността да вземе пост в изпълнителната власт, макар и на регионално ниво и почти на 100 процента ще му се наложи набързо да свикне с живота в столицата.

Рокада ще има и за друг кандидат-депутат, чиято мечта ще стане реалност.Кметът на район "Източен" Петър Петров много скоро ще е  депутат. Той е седми в листата на ГЕРБ и и ще заеме мястото в парламента на  Вежди Рашидов, който ще бъде избран за министър на културата. Петър  Петров кара втори мандат в "Източен". Кой ще е новият кмет на района още не се знае.

 

*Никола Хаджийски-първият отляво надясно, заема мястото на Николай Ненчев-последният отляво надясно