УИКЕНД В ПЛОВДИВ СЕ ЗАВРЪЩА С НОВИ ДАТИ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

forumat plovЧетвъртото издание на фестивала ще се проведе в разгара на туристическия сезон в града под тепетата – на 17, 18 и 19 септември. Туристическият бранш в града се обединява, за да предостави на гостите си най-добрите оферти и предложения за престоя в града по време на най-дългоочаквания Уикенд в Пловдив.

Прочети още...

В деня на Съединението в Пловдив бе открит паметник на Гаврил Кръстевич

паметникКато част от честванията по случай 136-та годишнина от Съединението на България бе открит паметник на Гаврил Кръстевич от пловдивския митрополит Николай и кметът Здравко Димитров веднага след тържествения молебен в катедралния храм „Успение Богородично“. След официалното откриване на монумента, намиращ се в двора на църквата председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков предаде за съхранение на директора на Регионален исторически музей д-р. Стефан Шивачев отличието "Почетен гражданин на град Пловдив", с което Общински съвет удостои Гаврил Кръстевич.

Прочети още...

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА по повод Празника на град Пловдив

p3Пловдив чества Празника на града  и 7 години от обявяването на Пловдив за  Европейска столица на културата за 2019 година. Улица „Иван Вазов“ става ПЕШЕХОДНА ЗОНА за два дни по повод празниците на града – 5 и 6 септември. Пловдив обича своите улици, а всички обичат Пловдив, затова празнуваме #ЗАЕДНО.

Прочети още...

Есенен салон на изкуствата Пловдив 2021: Три събития на 1 септември, които можете да посетите

ЕсененСалон2021 1Есенният салон на изкуствата Пловдив 2021 е най-големия културен формат в града, който обединява в себе фестивали и отделни събития от всички жанрове – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и други. Организира се от община Пловдив и партньори – културни институти, творчески гилдии, културни оператори и други. През настоящата 2021 година е неговото 17-то издание!

Прочети още...

„Акага“, Филип Аврамов и Нелко Коларов представят в Пловдив „Опасен чар“ – концерт в памет на незабравимия Тодор Колев

todor kolevСпектакълът "Опасен чар" - „Тодор Колев трибют“ с участието на група „ Акага“, актьорът и музикант Филип Аврамов (Фицата), със специалното участие на Нелко Коларов ще зарадва пловдивчани и гости на града на 1 септември от 20.00 часа на сцената на Античния театър.

Прочети още...