Изплувалите номера на коли из пловдивските езера

nomera koli20 регистрационни номера на автомобили изплуваха от наводнението в Пловдив от сутринта. Те са прибрани в ,,Пътна полиция" на ул.,,Напредък" 2 срещу Руския пазар, съобщи пиарът Ботьо Гиргинов.

Прочети още...

Студенти- прависти правят речник по Международно хуманитарно право

       Paunov bchka gramota„Динамика в развитието на международното хуманитарно право” е името на поредния студентски проект в Пловдивския университет, който бе одобрен от  експертите във  Фонд „Научни изследвания“ към висшето учебно заведение. Той ще бъде реализиран от петима бъдещи юристи под методическите наставления на доц. д-р Христо Паунов, който е заместник-декан на ЮФ и ръководител на Студентският клуб по Международно хуманитарно право в същия факултет.

Прочети още...

Арменската църква в Пловдив - стожер на вярата, общността и културата


armenska carkvaСлед месец Пловдив официално ще влезе в годината, която е посветена на Европейската столица на културата. 2019 ще бъде белязана с редица събития, форуми и какви ли не инициативи, свързани не само с пловдивската култура, но и с националната. Като част от градската култура и многообразие, няма как да бъде подмината и арменската общност. Като неин притегателен център винаги, а навярно и за вбъдеще ще бъде църквата „Сурп Кеворк“, която се намира в Стария град.

Прочети още...

Японци и пловдивските им колеги изследваха общностите в Пловдив

taki proektПреподаватели и студенти от български и японски университети завършиха успешно съвместна теренна работа в града под тепетата по проект, финансиран от Фондация „Тойота“. Темата на проекта  – „ EXPLORING THE ART OF LIVING TOGETHER IN 21ST CENTURY ETHNICALLY DIVERSE EUROPE“,  е особено актуална в контекста на съвременните предизвикателства на Европа и глобализиращия се свят. Участниците – студенти от Токио и от Пловдив, както и група студенти от различни европейски страни, на академичен обмен в ПУ „Паисий Хилендарски“ по програмата „Еразъм+“, посетиха през февруари различни общности в многовековния град.

Прочети още...

НАГЛОСТ: Ел.стълб зазидан в къща

stroej stalbЦигани от пловдивската „Арман махала”, до надлеза на „Ален Мак” вградиха електрически стълб в къщата си-разбира се напълно незаконно. На гледката се е натъкнал не кой да е, а лично шефът на 3-то РУП на МВР Никола Симов, който веднага е сигнализирай районната администрация на „Северен”.

Прочети още...