Кметицата от "Зелената партия" в Куклен заедно с ГЕРБ и плюс

Кандидатът за кмет  от ГЕРБ на община Куклен, който не успя да спечели битката за Кресло номер 1,  Пламен Гошев бе избран за председател на Общинския съвет. Това съобщи за сайта ни, синът му, който неотлъчно е до баща си, и в работата, и в обществените дела. Така на първо четене е ясно, че новият кмет на Куклен Мария Белчева получава подкрепата на най-голямата национална партия.

Прочети още...

Изкуството връща ромските деца в градината и училището

Изкуството е един от инструментите, с които можем да върнем децата от ромски произход отново в образователната сфера. Такова е твърдението на Албена Костадинова, която е председател на фондация „Инди-Рома”. Организацията организира изложба под наслов „Готови за училище", на чийто финален етап бяха отличени и победителите в нея.

Прочети още...

Рок концерт и културни прояви в Перущица

На 27- ми юни в Перущица ще се проведе „Възраждането преди и сега" - един форум за връзките минало – настояще, за истината, ценностите и хората.Събитието ще бъде условно разделено на две части: сутрешна дискусия по темата и вечерна – поезия и музика на специално изградената за целта сцена пред Червената черква.

Прочети още...

88 годишна матира крадци. Уцели ги с брадва

Храбра пенсионерка подгони апаши с малка брадвичка и спаси бакалията в село Руен от грабеж. Екшънът се разиграл в сряда около 2 часа сутринта.88-годишната Иванка Шопова, чиято къща е близо до магазинчето, чула автомобил да буботи на улицата. Когато излязла, бабата забелязала двама мъже да разбиват дограмата на бакалията.

Прочети още...

Плевнелиев стана лозар

Президентът Росен Плевнелиев участва в ритуала в зарязването на лозята в Перущица. Той беше в града по повод деня на лозаря Трифон Зарезан. Събитието се проведе в лозов масив от опитното поле на Професионалната гимназия по лозарство и винарство "Хр. Ботев" в града.

Прочети още...

На Къпанки в Перущица: поискана моминска ръка с комат хляб и скрит пръстен вътре

След 4-годишна връзка Димитър Кръстилов от Перущица се престраши да предложи женитба на своята приятелка Катя. Той изненада всички до самия вир край Чолаковия мост, преди да скочи във водите на Перущенската река на Къпанки.

Прочети още...

Кметът на Куклен остава в домашен арест, "съратничката му" също

Пловдивският апелативен съд промени мерките за неотклонение „Задържане под стража“, взети от Пловдивския окръжен съд спрямо кмета на Куклен Костадин Павлов и бизнесдамата Надежда Минчева в „Домашен арест” по отношение и на двамата. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Прочети още...

И временният кмет на Куклен арестуван

Днес, по наблюдавано в Окръжна прокуратура - Пловдив досъдебно производство, разследвано от ТД "НС" - гр. Пловдив, бяха повдигнати обвинения на изпълняващия длъжността кмет на община Куклен за извършено престъпление, във връзка с провеждана от общината обществена поръчка за доставка на хранителни продукти на ОДЗ - гр. Куклен и "Домашен патронаж" - гр. Куклен.

Прочети още...

Перущинци се поклониха на героите от Априлското въстание

На 9 май Перущица чества 138 години от Априлското въстание.Паметното събитие беше почетено с панихида в църквата „ Св. Архангел Михаил”, която е била последното убежище на перущенци пред онези бунтовни дни.

Прочети още...