Крава спаси баба от Първомайско от вълчо нападение

baba valkВълк нападнал 74-годишната баба Найле от Буково, която успяла да се спаси с помощта на подплашена крава, съобщава bTV.
Възрастната жена живее втори живот, след страшния инцидент, станал, докато водела на паша овцете си.

Прочети още...

Стягат местен референдум в село Катуница

kmet sadovoМакар и малко практикуван, все пак местният референдум си пробива път като начин за местно самоуправление. През последната година-две на няколко места се проведоха допитвания до населението на една община или едно кметство, което показва, че това е работещ механизъм, макар и властимащите да не обичат да дават думата на суверена-т.е. на народа. 

Прочети още...

Димитър Здравков стабилизира и развива община Садово

В Садовска община асфалтират улици

600 000 лв. спести община Садово и приключва годината без никакви дългове. Постъпленията са от по-добра събираемост на данъци и от сделки със земи. Повече пари в хазната са влезли и от строителни разрешения. В момента се изгражда завод за полиетилен в Болярци, предстои да бъде пуснат още един.

Прочети още...

Садово се възстановява след пороя

Кметът Здравков плътно до хората с наводнениете къщи

В Садово, където в събота след поройния дъжд бяха наводнени 40 къщи, обстановката се нормализира.Дворовете и приземните етажи на домовете вече са отводнени.С помощта на екипи на  Гражданската  защита  е започнало отводняването на  транспортния подлез до гарата, който все още е непроходим.

Прочети още...

Атанас Телчаров: Образованието е важен фактор за успеха на младите

За поредна година  три деца от основно училище „Васил Левски”, с.  Караджово, община Садово, бяха наградени за добри постижения в учението. Наградата е  инициатива на председеля на Общинския съвет на БСП Атанас Телчаров и  се дава ежегодно на ученици от общината.

Прочети още...

Кметът на Садово търси подкрепа наесен, за да довърши това, което е започнал

Настоящият кмет на община Садово Димитър Здравков получи доверието на членовете на БСП и бе номиниран за втори мандат от левицата.   Здравков бе единствената номинация за кмет на общината, излъчена от всички парлтийни организации.

Прочети още...

В Садово решаваха как младите да кандидатстват за млади фермери

5,3 млрд. евро могат да получат младите фермери, но в България процентът на млади хора, занимаващи се със земеделие е едва 6,3% от заетите в сектора. Това стана ясно от резултатите на социологическо проучване, проведено по поръчка на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Прочети още...

Ремонтирани църкви посрещат Великден

Десетки ремонтирани църкви в Пловдивска област посрещат тази година Възкресение Христово. Доброто при всичките е, че при тяхното реновиране са участвали хора с доброволен труд. Така е и в село Селци, община Садово.

Прочети още...

Наводнени къщи в Садовско заради обилното снеготопене

Заради обилните снеговалежи има наводнени приземни етажи на домове в села от община Садово. Това съобщи кметът на града Димитър Здравков. Той уточни, че в селата Чешнегирово и Болярци има семейства, които са се оплакали, че избите им са пълни с вода. Няма опасност къщите да паднат, уверяват от администрацията на Садово.

Прочети още...

Първи щъркел в Първомайско

Първият щъркел долетя преди няколко дни в първомайското село Бяла река, съобщи кметът на община Първомай Ангел Папазов. Птицата се е настанила на електрически стълб пред училището в селото.

Прочети още...