В община Марица всичко е по старому-и кметът, и председателят на ОбС същите

Marica sesiaНовият стар кмет  на община „Марица“ Димитър Иванов, кметовете на 19-те кметства и 29   съветници положиха клетва на първото заседание на Общинския съвет. Заседанието бе ръководено от най-възрастния съветник Никола Дончев от ЗНС, който пожела на колегите си да работят с повече усърдие в името на жителите на общината и с повече смирение един към друг.

Прочети още...

Виолета Христодулова е кандидат-кметът на община "Марица", издигната от БСП

bsp maricaВиолета Христодулова е кандидат-кметът на община „Марица”, издигната от БСП. В Деня на Независимостта и национален празник на България 22 септември  тя бе регистрирана в ОИК.

Прочети още...

Ловците от село Труд алармират: „Няма дивеч, нивите са блата”

lovci trud

Готвят оплакване към Съюза на ловците и риболовците в България

Дивечът в близост до централата за преработка на биомаса в село Труд вече липсва. Ловната зона „Тънкия път” и полето край рибарниците са залети обилно с тъмна на цвят и приличаща на катран каша, която мирише на фекалии. Това възпрепятства работата на кучетата и обхода на терена, твърдят ловците от село Труд. Заради проблемите, свързани с работата на централата и изчезналия вследствие на това дивеч, те смятат да сезират Съюза на ловците и риболовците в България.

Прочети още...

Русата полицайка, която става овчарка

ovcharkaСимпатична блондинка, родом от Молдова, пасе овце в пловдивското село Скутаре. В родината си жената била следовател в голям затвор и имала чин "лейтенант" от полицията.В България дошла заради съпруга си, а любовната искра припламнала по време на киноложка изложба.

Прочети още...

Село Труд пред екокатастрофа- на ход са институциите

trud 33Уважаеми дами и господа,
    Вземайки предвид силата на четвъртата власт  и медийната информираност, която Вие имате и предоставяте на широката телевизионна и радиоаудитории, се обръщаме към Вас, с пълното съзнание за Вашите професионални умения, коректност и гласност, с която Вие може да помогнете на едно от  най-големите села в Пловдивска област- с. Труд, с жители над 4500 и само на 4 км. от красивия и древен гр.Пловдив!

Прочети още...

В община "Марица" по старому - и кмет, и шеф на местния парламент

Община "Марица", като община Асеновград са двете адмонистрации в Пловдивска област, които след местните избори нямат промяна в ръководствата си. Така са го отредили резултатите от изборите и гласуванията след това на първите сесии на местните парламенти.

Прочети още...

Има ли драми около имотите за кръговото край Строево?

Макар и летният сезон да е към края си и по принцип да намалява трафикът по пътищата, не така стоят нещата във входно-изходните артерии на Пловдив, който неминуемо трябва да се развива. Един от проектите, по който няма яснота, а и кой знае, може би някои хора не иска и да обясни до къде се стигна с изграждането на кръговото кръстовище след Пловдив, в посока Карлово, точно на разклона между селата Труд и Строево.

Прочети още...

Децата на Радиново си играят сред опасна яма, никой не взима мерки

Опасна яма в двора на детската градина в село Радиново застрашава живота и здравето на децата, а от ръководството на забавачката и на община „Марица” нехаят за проблема. Разтревожени майки сигнализираха на екипа ни за дупката, която е оградена с напълно безобидна мрежичка и по думите на част от родителите само едно въженце разделя децата до пропастта. Тази яма вече години наред е тук и никой не се взема в ръце, за да я оправи, негодува притеснена майка, която е в майчинство с второто си дете.

Прочети още...

Костиево на тъмно, а от общината казват, че нямало пари

Едно от селата на община „Марица” стои близо година на тъмно. За това сигнализира кметът Илия Попов, който постави официално публично питане пред кмета на общината и съветниците в общинския съвет за проблема, който месеци наред мъчи костиевци. Десетки улични лампи стоят с изгорели крушки, кметът няколко пъти е поставял проблема за решаване, но от общинската власт са му отказвали с мотива, че нямало пари.

Прочети още...

Срамно:Бъдещата детска градина в Граф Игнатиево тясна за децата

Коментар на кмета на селото Иван Семерджиев:

Построяването на нова детска градина в този си вид и проект няма да реши проблема на хората в селото. Такова е мнението на кмета на Граф Игнатиево Иван Семерджиев, който заяви, че най-належащо сега е построяването на стая за 3-та група. Всички други заложени подобрения като вертикална планировка, нови детски площадки отвън, не са толкова спешни и нужни, а и сегашните могат да се използват безопасно. Не знам защо общинското ръководство не иска да се вслуша в потребностите на селото. Освен това се свика извънредна сесия на Общински съвет- „Марица”, на която се преразпределиха допълнителни общински средства за бъдещата нова постройка на детската градина в селото.

Прочети още...