Кметът на Брезово подаде оставка

kmet BrezovoКметът на община Брезово Радньо Манолов подаде оставка. Това става ясно от решение на Общинската избирателна комисия. Органът предсрочно е прекратил пълномощията на общинския кмет, който преди това е изпълнил законовото изискване да уведоми председателя на Общинския съвет, пред когото си е подал оставката.

Прочети още...

Вълци изядоха добитъка в село Свежен,местните в паника

Глутница вълци избива коне и крави в горите край брезовското село Свежен. Набезите започнали през август 2013 година, но се активизирали преди месец. До момента са разкъсали повече от 20 животни. Сега ловните дружинки от района разработват стратегия, с която да овладеят ситуацията.

Прочети още...

Брезово брани кмета си, той иска на детектор да докаже, че е невинен

"Невинен съм до доказване на противното. Искам от ДАНС, които ме задържаха, да ме подложат на детектор на лъжата. Да стане ясно, че аз не съм откраднал и стотинка, каква файда имам аз да пренасочвам декларации за пенсионни фондове, какъв смисъл има това да правят и служителите ми?!" Това заяви  кметът на община Брезово Радньо Манолов минути, след като съдът го освободи срещу 5 000 лева гаранция.

Прочети още...

Община Брезово търси пари за ремонт на стадиони

И през следващият програмен период община Брезово ще търси пари за ремонт и облагородяване на стадиона в село Стрелци. Това съобщи кметът Радньо Манолов, който допълни, че подобрения ще има и за стадиона в град Брезово, стига да се намери финансираща организация или отворена процедура по някоя от европейските или българските програми.

Прочети още...

Сръчни ръчички в Брезово

В Брезово върви седмицата на сръчните ръчички. Църковното настоятелство при храм „Свети Димитър” организира прояви на изкуството,чрез които да се ангажират децата в дните преди Великден.

Прочети още...

В Брезово възстановиха Освобождението

Театрална постановка в Брезово разказа надълго и нашироко как е станало онова значимо събитие в българската история, което всяка година честваме на 3 март, а именно Освобождението на България от турско робство.

Прочети още...

В Брезово си спомниха за партизаните

 

Да почетат паметта на загиналите партизани от брезовската чета, които точно преди  70 години са намерили свето безсмъртие в неравна битка край Брезово днес се събраха антифашисти, ръководството на община Брезово, начело се кмета Радньо Манолов и председателя на общинския съвет Милко Сарафов, представители на БСП, роднини на загиналите и стотици жители на града.

Прочети още...