Правят Музей на местната памет в Куртово Конаре

Емилия Шушарова е секретар на местното читалище. Сега се е заела с нелеката задача да се възстанови сградата на някогашното земеделско училище в селото. Първоначално са нужни около 10 хиляди лева, за да се направи обследване на помещенията и да се издаде документ, с който да се гарантира, че след сградата може да понесе подобренията.

Прочети още...

ДАНС лови Динозавъра на Стамболийски. Вижте защо?

Кметът на община Стамболийски  Иван Атанасов е на път да си смени прякора. Ако години наред вскеи го знае като "Графа", то от днес нататък може да му се рече "Динозавъра". Поне така предложиха местни жители, които днес стояха в парка пред сградата на общината и се чудеха какво правят господата от ДАНС в кметския кабинет.

Прочети още...

Местните политици обърнаха гръб на пострадалите семейства при пожара в Стамболийски,доброволци събират пари

Общинските съветници в Стамболийски отхвърлиха предложението на групата съветници от БСП  да дарят по една своя месечна заплата  и да отпуснат по 500 лева за всяко пострадало от пожара в началото на седмицата семейство.

Прочети още...

Читалището в Куртово Конаре с още едно зърно в проектната си броеница

Приключи проект”Имат думата гражданите” , подкрепен по Програмата за подкрепа на НПО по Финансовия механизъм  на ЕИП – 2009-2014г.

Прочети още...

Правят Кръгово до Стамболийски

Държавата ще финансира изграждането на Кръгово кръстовище до Стамболийски. Това стана ясно след срещата на областния управител на Пловдивска област Венцислав Каймаканов с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков. Там беше и директорът на Областно пътно управление-Пловдив  Найден Найденов.

Прочети още...