Георги Мамалев – водещ на „Първия събор на боба с наденицата“, Житница и Смилян се надиграват.

jitnica nadenica plakatСело Житница и село Смилян канят всички на „Първия събор на боба с наденицата“ в село Житница.  Съборът ще се проведе на  7 септември 2019 г. от 10:00 ч. до 22:00 ч. на поляните в конна база „Тракиец“, разположена на самия вход на село Житница.

„Заповядайте да създадем заедно от ония хубави български традиции, които ще бъдат и пребъдат. Поканете близки, познати и приятели да се видим, да си поговорим, па и да си хапнем от нашия си боб и нашата си наденица. Ние вярваме, че това всички го обичат.

Затова и всички са ни добре дошли“, разказаха организаторите, които са подготвили и подходяща програма за гостите.В нея ще участват Деси Добрева и „Лудо Младо Бенд“, „100 каба гайди“ и Танцовите ансамбли на с. Житница и с. Смилян.

Изненадата на събора ще приготви гост готвачът Шеф Андре Токев.Събитието ще отпразнува първото по рода си побратимяване на пловдивското село, което е известно с производството на наденица, и село Смилян – дало името на емблематичния смилянски боб.

През месец май жителите на село Житница отправиха покана към хората от село Смилян, а самото побратимяване стана официално на 15 юли, когато бе подписано споразумение за сътрудничество от кметовете на двете села.