Брезовец пали къща в Житница. Защо?

Както бе съобщено, в неделя пламъци избухнаха на остъклена тераса в къща в село Житница.Огънят е потушен без да има пострадали хора и нанесени материални щети.

При разследването по образуваното досъдебно производство служители от РУП – Хисар са установили, че запалването е причинено от П.П. /22/ от Брезово, който хвърлил по жилищната постройка бутилка със запалителна смес.
Съседите на опожарения дом, който е собственост на Красимир П. смятат, че причината за инцидента е несподелена любов на момчето с дъщерята на Красимир. Момичето работи като сервитьорка в Калояново и навярно е отрязала мераците на 22-годишния мъж да имат връзка и той в яда си се е опитал да я сплаши. Благодарение на бързата намеса на пожарникарите, повикани от наблюдателни комшии е спасена двуетажната масивна къща от избухване в пламъци и семейството да остане без покрив.
Хората в селото до сега не са били свидетели на подобен инцидент и се чудят как млади хора могат да извършат такива постъпки, които биха довели до необратими процеси.В Житница не вярват да са други причините, защото семейството, чийто дом бе атакуван със запалителна течност, от скоро са се върнали на село да живеят и не биха имали душмани. Пострадалото семейство е отказало коментар за случилото се пред близките си. Тепърва органите на реда ще установяват всъщност какви са причините 22-годишния брезовец да хвърли "бомба" по чуждия дом.