Старт на предизборната кампания в Калояново

KaloianovoДнес стартира предизборната кампания на кандидатите за кмет на община Калояново,  а изборният ден е на 3 октомври. Кандидатите ще имат 20 дни, за за убедят жителите на общината в своите преимущества. 

Прочети още...

Заместник-министър Явор Гечев ще се срещне с пострадалите от градушката земеделци в област Пловдив

Yavor GechevЗаместник-министърът на земеделието, храните и горите Явор Гечев и екип от експерти на Министерството на земеделието, храните и горите ще се срещнат със земеделските производители от пловдивско, които пострадаха от градушката паднала, в края на месец август 2021 г. 

Прочети още...

Четирима ще се борят за кмет на Калояново

KaloianovoДве  партии и две коалиции са се регистрирали в ОИК Калояново за участие в предстоящите частични избори за кмет на общината. Коалиция ,,БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, ПП ,,НФСБ“, Местна коалиция ,,ГЕРБ (СДС)“, ПП ,,Обединена  социалдемокрация“ трябва до 7 септември да регистрират и кандидатите си.

Прочети още...

В Калояново новата-стара власт встъпи в длъжност; ще работи за нови проекти

Kaloianovo sesia1След избирането си кметът на общината, кметовете на кметства и общински съветница полагат клетва. Така най-общо постановява Законът за местното самоуправление и местната администрация. За да се изпълни законовата повеля, то тя се ръководи от областния управител, а в при негово отсъствие, от негов заместник.

Прочети още...

Георги Мамалев – водещ на „Първия събор на боба с наденицата“, Житница и Смилян се надиграват.

jitnica nadenica plakatСело Житница и село Смилян канят всички на „Първия събор на боба с наденицата“ в село Житница.  Съборът ще се проведе на  7 септември 2019 г. от 10:00 ч. до 22:00 ч. на поляните в конна база „Тракиец“, разположена на самия вход на село Житница.

Прочети още...

"Детско лято" в Житница учи децата как да карат безопасно велосипеди

BotioJitnica1Едно от любимите занимания на децата през лятната ваканция безспорно е карането на велосиопед. По-порасналите малчугани го определят като момент за най-върховните изживявания на открито, най-добрият начин да се насладите на времето навън с приятелите или семейството си... това го знае всеки! Това несравнимо удоволствие обаче понякога може лесно да се превърне в неприятно изживяване и от прелестно забавление и игра да стане истинска катастрофа.

Прочети още...

Позор: Чешмите в Житница, Дуванлии и Калояново пресъхнаха

bez-voda6-ти ден за този месец Житница е без вода. Едно от най-богатите села в цяла Пловдивска област, пълно с млади семейства, стабилен бизнес и предприемачество, е принудено да се върне близо 70 години назад, когато вода не е имало, нито за миене, нито за пиене. За трети пореден път, в рамките на 20 дни, по два дни чешмите в Житница са пресъхнали и хората са се видели в чудо. Нито могат да се изкъпят, нито да работят десетките цехове, предприятия, нито пък децата след игра могат да бъдат измити. Майките са принудени това да правят с туби с минерална вода от Хисаря или пък сондите, от които се поливат дворовете да бъдат пригаждани с хидрофори, за да захранят в и к системата в домовете им.

Прочети още...

ЖАЛКО: Великден без църква, но с вярващи... на улицата

carkva chernozemen1Тази вечер в пловдивското село Черноземен ще посрещнат Възкресение на улицата – пред храма. Църквата – паметник на културата, се срутила преди две години и оттогава дори достъпът до нея е забранен. Заради стойността си храмът получил еврофинансиране, но собственикът – Пловдивската митрополия, отказал парите.

Прочети още...

Абрашев сдаде на Георгиев в Калояново, Вангов на Петров

След 16 години начело на община Калояново Александър Абрашев издаде кабинета, и стола, и връзката ключове, и печата. Колкото и странно да звучи все пак в България се намери един общински кмет, който сам да каже „стига” и да даде път на други да продължат това, което той е започнал.  На тези местни избори той не участва и използвайки езика на спорта, който обича, а именно футбола, той гледа двубоя от страни, като зрител, но като че ли и като треньор, за тези, които след него ще заиграят общинската игра на местно ниво. Неговият съпартиец Георги Георгиев спечели кметските избори и от днес вече седна на стола, на чийто титуляр 4 мандата бе Абрашев. 

Прочети още...

Те се борят за хорското доверие в община Калояново

Шестима са кандидатите за кмет на община Калояново. Това показват данните от публичния регистър на ОИК Калояново, които са видни и в интернет. Общият брой на партиите и коалициите, които са излъчили кандидати з акметове на села и листи за общински съветници са 11. От 12 общо партии, подали заявление за участие, единствено партия "Движение напред България" не е излъчила кандидати.

Прочети още...