Конституцията е основен закон, но също и обществен договор

1 Paunov

Законодателят да спре поне за малко да се упражнява над Изборния кодекс.

 

Пловдивският конституционалист доц. д-р Христо Паунов в блиц интервю по повод 28 години от приемането на действащата Конституция и коментар по актуaлни правни въпроси.

Прочети още...

За геноцида над арменците през погледа на младите учени

TakiНа 24 април отбелязваме Международния ден в памет на жертвите от геноцида над арменците. Първоначално датата е обявена за Международен ден за солидарност с арменския народ от Европейския парламент през 1987 г., заради ужасните събития, станали през 1915 година в Османската империя.

Прочети още...

Заместник-омбудсманът на България с открита лекция пред студенти-прависти в ПУ

kolaj Kovacheva1

Инициативата бе на Кръжока по международноправни науки

 

Преподаватели, студенти и гости посрещнаха в Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ заместник-омбудсмана на Република България - доц. д-р Диана Ковачева. Това стана по време на  сбирка на Кръжока по международноправни науки към Юридическия факултет на ПУ.  Това никак не е случайно, защото именно Диана Ковачева е утвърден специалист по международно право, а последната и издадена книга в тази област е  „Индивидът в международното право“.

Прочети още...

Кметско изкушение! Заплатите им може да са колкото на министри

kmetstvo MarkovoКметомвтее ще могат да почвулаат мииенстксри зпалати, гаслува врчеа кбеаинътт на рденовото си здаиаесне. С помрени в неаарбтда за зпааитлте в даръвнжата адирнмитицсая се дваа по-глямоа совдоба на общкитнисе свъети да опедрелят вазъаннрдегжитяа на ктоемвете на онбщии, райони и кметтсва, като се фркисиа едиснтвено маскиняамлит рмеазр - до зпатлаа на мтииънср, т.е. олкоо 4600 лв.

Прочети още...