Повече полицаи в Пловдивския регион

POLICEEПолицейското присъствие в по-малките и отдалечени населени места в Пловдивска област се увеличава, съобщи директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков. Поставили сме си за цел да подобрим средата и хората да се чувстват по-сигурни там, където живеят, допълни той пред колегите от Дарик радио.

Прочети още...

Пловдивски депутат с остри въпроси към управляващите заради скандала с ЧЕЗ

TarnolijskiКолко и кои държавни предприятия и дружества са сключили договори с „ЧЕЗ Трейд България” ЕАД за периода 2017 година до февруари 2018 година. Този въпрос задавам на министрите на здравеопазването, на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта, на образованието и науката, на вътрешните работи и на отбраната.

Прочети още...

И Католическата църква каза "НЕ" на Истанбулската конвенция

katolicheski vladiciСветият синод на БПЦ призова Народното събрание да не ратифицира Истанбулската конвенция и заяви, че тя съдържа ново разбиране за човека, "което отваря широко вратите към морален разпад, който неизбежно води до психофизическото унищожение на човека". Това се казва в позиция на синода, разпространена три седмици след началото на дебатите за документа, в които се разделиха и коалиционните партньори.

Прочети още...

ПОХВАЛНО! Семейство спаси момче от Гребния канал в Пловдив

dobrotvorciНяколко пловдивчани спасиха момче, попаднало в ледените води на Гребната база. Инцидентът е станал следобед, като за него разказа пловдивчанка, която е била свидетел на случилото се  и го е публикувала в своя фейсбик профил, като към поста има и кратък видео клип, който днес обиколи пловдивски и национални сайтове.

Прочети още...