"Цветна магия" в храма на Темида

milen izlojbaСезонът на розите е вече в разгара си. Ароматът на гюл е завладял долината между Стара планина и Средна гора, а сутрин рано работливи ръце събират цвят по цвят, за да бъде продаден и хората да  получат наградата на своя труд.

По подобие на розоберачите, само че в Пловдив, други работливи ръце видяха плода на труда си. Възпитаниците на Арт студио „Милен Сиро” подредиха картини в залата на Административен съд досущ като розови цветчета в кошница и не случайно кръстиха изложбата „ Цветна магия”.

     Деца и малко повече пораснали деца показаха, че съчетанието между талант и труд, вдъхновени от пролетта и слънчевите емоции могат да сътворят онова, което е мечта не само в детските им умове, но и желание за техните родители. Картините са рисувани с различни видове техники и са в стил графика, живопис, туш, акрил, масло в различни стилове и  обхващат най-разнообразни теми, които вълнуват майсторите на четката, чиято перспектива прозира от самите картини.


     Изложбата бе открита в деня, когато Църквата почита паметта на Св. Св. Кирил и Методий-11 май и ще остане в храма на Темида десетина дни. Партньор на културната проява,освен Административен съд, е и фондация „Пловдив 2019”, която подготвя домакинството на града за Европейска столица на културата през следващата година.

През месец септември изложбата ще могат да видят и столичани, когато творбите ще гостуват на тамошната публика. Това обяви в аванс учителят на малките художници Милен Сиромашки.

Иван Кърчев