Човек на Кунева в Първомай с 8-ма книга-"Букет от обрулени спомени"

Първомайската поетеса, журналистка и общественичка Красимира Славова представи 8-мата си книга, наречена „Букет от обрулени спомени”. Обредната зала на читалището в центъра на Първомай се оказа тясна да побере приятеяли, колеги, съмишленици и гости на Краси Славова, чиято творба и събитие, посветено на нея, са част от Майските културни празници на града.

 


Празничната поетична вечер започна с песента „Нашият град” по едноименното стихотворение на поетесата, публикувано в по-рано издадената нейна стихосбирка „Мигове”.
За новата стихосбирка „Букет от обрулени спомени” и за останалото творчество на авторката говори редакторът и автор на предговора на книгата Славимир Генчев.
 Красимира Славова прочете едно от любимите си стихотворения „Синчец през зимата” и станало традиционно за представяне на нейни книги есе, своеобразно обръщение към присъстващите. 


Авторката, която има солиден творчески опит, сподели, че на същата дата, на която представя книгата си-27 май, преди 36 години е казала „Да” на своя съпруг, който за съжаление обаче сега чете стиховете от небето.


След представянето на книгата, Краси Славова получи огромни букети,но НЕ с обрулени цветя, а с огромни рози, които да я вдъхновят за 9-тата си книга-заръката нагостите бе догодина, в навечерието на 24 май, тя да бъде готова .


Сред официалните гости на поетичното тържество бяха и съпартийци на Краси Славова от „Движение България на гражданите”. Тя самата оглавява общинската структура на партията на Меглена Кунева в Първомай и споделя, че това е единствената партия, в чиито среди има хора, с които се чувства прекрасно. Да я уважат дойдоха Павел Гимишев, неин колега от община „Родопи”, Диана Тапалилова от община Асеновград и други.