ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКО ЕСЕ на тема: „Невидимото чудовище Covid-19“

books-1281581 1280  С оглед на безпрецедентната ситуация на пандемия и извънредно положение Катедра „Социология и науки за човека“ към Философско-исторически факултет на Пловдивския университет преобявява Третия национален конкурс "Социологията и моят живот" за изпращане на есета за ученици от 12 клас.

В рамките на конкурса предлагаме тема, която третира най-важния въпрос в момента, като целта ни е да дадем шанс на кандидатите да изразят не толкова придобитите в училище знания, колкото личното си въображение и не толкова своята информираност, колкото мисленето си:

„Невидимото чудовище Covid-19“

Прочети още...

Бившият кмет на "Родопи" хем не полага клетва, ама иска да е съветник

kmet RodopiБившият кмет на Община „Родопи“ Пламен Спасов вече не е общински съветник и днес на неговото място в групата на ГЕРБ клетва положи Величка Стоичкова.Пламен Спасов беше избран за съветник, но не положи клетва, защото тържествената сесия на 7 ноември съвпадала по време с работна среща при лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Прочети още...

Научна сесия и основаване на „Клуб на социалния учен“ във Философско-историческия факултет

77315990 803148636783712 9175682987742724096 nКАТЕДРА „СОЦИОЛОГИЯ И НАУКИ ЗА ЧОВЕКА“ и научният екип по проект „Социалната уязвимост като обект на изследване. Обучение на обучаващи в социологията: към едно по-ефикасно интегриране на образователни и изследователски практики“ успешно осъществиха научна сесия на тема: „СОЦИАЛНО УЯЗВИМИТЕ КАТО 'ИЗЛИШНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО': ТЕОРЕТИЧНИ ПРОБЛЕМИ И ЕМПИРИЧНИ ДАННИ“

На 26 ноември от 13.00 ч., зала „КОМПАС“ на ПУ едва побра младите социолози (преподаватели, докторанти и студенти) за планираните събития. Началото беше поставено от научната сесия, която събира в критически диалог младите изследователи от катедрата, които представиха предварителните резултати и своите първи рефлексии върху терена в рамките на двугодишния проект, финансиран по програма „Млади учени, докторанти и студенти“ от НПД към ПУ „Паисий Хилендарски“.

Прочети още...

В Пловдив на 12 юли посрещат първокурсници-юристи с Конституцията на РБ

zapisvane UF       В Пловдив на 12 юли  посрещат първокурсници-юристи с Конституцията на РБ На 12 юли (петък) се навършват 28 години откакто 7-то Велико Народно събрание прие действащата Конституция на Република България. Тази година същата дата съвпада със записването на първокурсниците в ПУ „Паисий Хилендарски”, които са приети да учат Право в Юридическия факултет. Затова за записалите се тогава ще има полезни изненади.

Прочети още...