Самодейците от Златитрап с висок фолклорен приз

Самодейците от Златитрап с висок фолклорен призТанцов състав „тракийска магия” взеха най-голямата награда на НФФ „Фолклорен извор”. Наградата им бе връчена за най-добра интерпретация при представяне на автентичността и самобитността на българския фолклор. В съставът играят младежи от 15 до 30 години и тях ги ръководи Георги Телкийски.

Прочети още...

Папа Франциск и кралица Елизабет II идват в България

Барак Обама говори с местен циганин

 

Папа Франциск, кралица Елизабет II  и други величия ще гостуват в България. Това ще се случи в началото на следващия месец. Дестинацията, която ще посетят няма да бъдат жълтите павета в столицата, нито пък ще се срещат с властимащите, а с хората от пловдивското село Старо Железаре. Информацията е потвърдена, макар и за нея да не знаят от НСО.

Прочети още...

3 дни празници на Араповския манастир

Денят на Света Великомъченица Неделя е храмовият празник на Араповския манастир. Тази година той ще бъде отбелязан с тридневни тържества на 4, 5, и 7 юли.
Организатори са: Араповски манастир „Св. Вмчца Неделя“, Община Асеновград, Архиерейско наместничество – Асеновград, Четвърти Артилерийски полк - Асеновград

Прочети още...

Дълбок извор посрещна брилянтни музиканти и хиляди фенове

Фантастични импровизатори   се събраха на 15-та национална творческа среща на инструменталните групи за българска народна музика през уикенда в Дълбок извор. Поредното дълбокизворско надсвирване предизвика хиляден интерес. Вечерта на 12 юни – петък, дойдоха над 5 000 гости за голямата проява и сред тях стотици известни имена в българската народна музика.

Прочети още...