Заработват танцовите зали, читалища, театри и т.н.

hisar pevci
Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов.

Прочети още...

Догоните, които танцуваха в Пловдив - част от еврокултурната столица

Taki dogoni2019 година е към края си. По особен начин тя бе значима за Пловдив като Европейска столица на културата. Съвсем заслужено в културния календар се вписаха стотици събития, които оставиха значим отпечатък в съзнанието не само на пловдивчани, но на всички онези стотици хиляди туристи, които по една или друга причина посетиха Пловдив през 2019 година. Обаче и преди и сега, а сигурно и занапред като едно от най-значимите събития е и ще бъде Международния фолклорен фестивал. В годината на еврокултурна столица по пловдивските улици и сцени дефилицираха догони. Африканско племе, което е колкото магично, толкова и непознато. Затова в следващите редове за кратко ще се опитаме да ви го представим през погледа на д-р Таки Тавитян, която по време на феста беше гид на фолклорния състав от догони.

Прочети още...

Бежанецът, Нереализираният висшист и Социалистическият човек отново „се срещат“?

Plakat - MU konf. 25-6 okt 2019 sm     Конференция на тема „Социалната уязвимост: социоаналитични измерения“ ще се проведе на 25 и 26 октомври 2019 г., петък (от 10.30 ч.) и събота (от 9.30 ч.) в зала „КОМПАС“ на Ректората на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, ул. „Цар Асен“ № 24. Събитието събира в критически диалог млади учени и постдокторанти от катедри „Социология и науки за човека“ и „Философия“ на Философско-историческия факултет на ПУ - екипа на проект „‘Нямам никой, към когото да се обърна!‘ – социоаналитични измерения на уязвимостта“ (финансиран от ФНИ, МОН), и водещи учени от областта на хуманитарните и социалните науки. ВХОД СВОБОДЕН!!!

Прочети още...

Работата по проект „Социалната уязвимост като обект на изследване. Обучение на обучаващи в социологията: към едно по-ефикасно интегриране на образователни и изследователски практики“ продължава!

„Социалната уязвимост като обект на изследване. Обучение на обучаващи в социологията: към едно по-ефикасно интегриране на образователни и изследователски практики“ На 11.10.2019г. се състоя втори работен семинар по проект „Социалната уязвимост като обект на изследване. Обучение на обучаващи в социологията: към едно по-ефикасно интегриране на образователни и изследователски практики“. Проектът се осъществява от екипа на катедра „Социология и науки за човека“ при „Философско-исторически факултет“ на Пловдивския университет „П.Хилендарски“ и е финансиран от направление „Научна и проектна дейност“ към ПУ.

Прочети още...