В неделя определят носителя на купа „Житница” в конния спорт

Краят на дъждовните дни през този месец идва точно с дните, отредени за определяна на носителя на купа „Житница” в конния спорт. Това ще се случи идната неделя, когато на 17 и 18 октомври на спортен комплекс  „Тракиец” край Житница ще се проведе последното от спортния календар за 2015 година състезание по прескачане на препятствия. Най-добрият тандем-кон и ездач ще станат носители на купа „Житница” и ще вземат Градн При на една от най-модерните конни бази на Балканския полуостров.

Освен спортната част, в себе си базата включва и развлечение за всички, които са решили да се насладят  на последните приятни есенни мигове, преди зимата да е покрила открития манеж.
В двата състезателни дни участие ще вземат ездачи от почти всички клубове по конен спорт в страната.  По време на неделната програма ще бъдат излъчени още и шампиони за Приз Деликатес Житница  „Най-добър състезател категория АМАТЬОРИ”.Победителят ще бъде награден с предметна награда на стойност 400 лв., осигурена от Деликатес Житница и Калина Екуин , и купа.Приз на Община Калояново„Най-добър състезател в категория  ДЕЦА”. Победителят ще бъде награден с предметна награда на стойност 400 лв., осигурена от Община Калояново и Калина Екуин, и купа.
Приз Озгоркей Холдинг „Най-добър състезател в категория „Юноши до 18г. Победителят ще бъде награден с предметна награда на стойност 400 лв., осигурена от Озгоркей Холдинг, Калина Екуин и купа. Височината на последното и най-високо изпитания ще бъде 135 сантиметра, уточниха от управата на спортния комплекс.
Освен награди за състезателите, късметът си да опитат ще имат и всички зрители, които са по трибуните на комплекса. Домакините са подготвили изненади както за най-заклетите фенове на конния спорт, така и за онези, които ще бъдат на СК „Тракиец”, за да си починат от всекидневните задължения.