СК „Тракиец” определи държавните шампиони за млади коне

Супер модерната спортна база край Житница излъчи държавните шампиони по конен спорт, в дисциплината „прескачане” за млади коне. В продължение на 3 дни СК „Тракиец” стана център на красив спорт, елитни коне и отлични ездачи. За едни състезателните дни се оказаха късметлийски, за други не дотам, но все пак конната езда е колкото спорт, толкова и  изкуство. За да се станеш първенец  е необходима отлична симбиоза между спортните умения на ездача, послушанието на коня и спокойствието на треньора, който отстрани наблюдава.

 

Като че ли най-добре с това се справиха шампионите в отделните групи, които бяха : за 4 годишни, 5 годишни, 6 годишни и 7 годишни коне.  При първата група държавен шампион стана Николай Николов с Канди. След него се наредиха съответно на 2 и 3 място Митко Далаков с Артемида и Антон Дацински с кон Номер 7.


В четвъртата група, т.е. при 7-годишните коне главният треньор на конна база „Тракиец” Андрей Сашев стана републикански вицешампион с кобила Балофина.Височината на паркура бе 135 см, а единствено Димитър Камбуров с  кон Чен уей успя да изпревари Сашев и така Камбуров се качи на най-високото стъпало. Трета остана ездачката от Швеция Лин Фунгмарк с кон Контраст, която се състезава за български клуб, живее и тренира  в България.
Редом със държавното първенство, което се организира от БФКС, се проведе и Открит турнир, който бе организиран от домакините- „Тракиец”. В групата за 5 годишни и по-възрастни коне, титлата грабна Андрей Сашев с кобила Целагонда. А шампион на Град при за турнира стана Стефка Сиврийска с Рю бланш., след нея се наредиха Ивайло Бонев с кон Стей ъп ес и Стоян Китаровски с Бой Би.


Стотиците зрители по трибуните, които освен конни състезания, в почивните дни се отдадоха и на мокри забавления в новия басейн на комплекса, участваха в безплатна томбола. Десет щастливци от тях си тръгнаха с предметни награди- бижута, изработени от художествено стъкло от фирмата спонсор на състезанията „Светлана арт глас”.  „Калина Екуин”, „Кавалор” и „Деликатес Житница” също раздадоха предметни награди на състезателите и бяха официални спонсори на Открития турнир на СК „Тракиец”.

За  първи път в помощ на организацията на турнира се включи и фирма „Престивет”. Следващият открит турнир на СК „Тракиец” край Житница ще бъде по средата на месец октомври. Тогава тържествено ще бъде закрита и състезателната година за СК „Тракиец”  с още изненади за зрителите по трибуните, гостите на комплекса и разбира се за ездачите.

 

снимка: архив