Кръстиха спортен обект на Милен Добрев

Спортен обект в Пловдив вече носи името на олимпийския шампион от 2004 година Милен Добрев. Това стана факт, след като днес всички общински съветници в Пловдивския общински съвет гласуваха решение Залата на Спортното училище да носи името на Добрев.

Това се прави в знак на признателност, след като тази пролет Милен Добрев напусна този свят едва на 35 години. Спортистътм, прославил, не само родната си Житница, не само родните щанги,но и цяла България почина от инфаркт на 21 март тази година. Предложението за именуване на залата дойде от Спортен клуб по вдигане на тежести 'Марица".

Именно от спортно училище "Васил Левски" тръгва кариерата на Добрев, който през 2004-та завоюва златен медал на Олимпийските игри в Атина. През бляскавата си кариера той спечелва общо четири златни, два сребърни и два бронзови медала от големи първенства. След 17 години в щангите слага край на кариерата си след серия от тежки контузии в навечерието на олимпиадата в Пекин през 2008-ма. На два пъти попада в тройката на класацията Спортист на годината на България.

 

Иван Кърчев