Пловдивските футболистки бронзови медалистки на България

Пловдивският женски футболен клуб «Екомет-90» праща четири  момичета в националните гарнитури на България. Това са  Калина Георгиева до 18 години, а Леонора Желева,Златомира Илиева, Ана Георгиева и Анна Бакалска ще носят националните фланелки в представителния ни тим до 17 години. Това съобщи помощник-треньорът на тима Теодора Славчева, която има  треньорски лиценз “UEFA B”.

 

Този документ й дава право да води мъжки отбори от Б група на България и да е помощник в тим от А група. За сега обаче Теодора  се отдава на женския футбол в Пловдив. Именно с отделните гарнитури нейните момичета до 14 години заеха 3-то място в Държавното първенство, което се проведе в Казанлък. В надпреварата взеха участие 6-те отбора с най-добри резултати от всички 12 турнира, които бяха проведени през спортно-състезателната 2014/15 година по програмата за развитие на женския футбол. Съставите бяха разпределени в 2 групи по 3 тима, като всеки играеше срещу всеки.


В мача за титлата един срещу друг се изправиха тимовете на „ЛП Суперспорт“ (София) и „Болярки“ (В. Търново). Двубоят бе много интересен и оспорван, като в крайна сметка отборът на „Болярки“ спечели с 1:0 и грабна Купата.  В мача за третото място пловдивчанки биха тима на Казанлък и така се окичиха с бронзовите медали.                


Най-добър нападател стана футболистката на „Екомет-90” Леонора Желева.В Държавното първенство за девойки до 14 години пловдивският тим също грабна бронзовите медали.В надпреварата взеха участие 12-те отбора с най-добри резултати от всички  34   турнира, които бяха проведени през спортно-състезателната 2014/15 година  по програмата за развитие на женския футбол. Съставите бяха разпределени в 4 групи по 3 тима, като всеки играеше срещу всеки.


В битка за купата се изправиха отборите на НСА (София) и „Гунди“ (Плевен). Двубоят предложи много емоции. Състезателките от Плевен повеждаха на три пъти в резултата през второто полувреме, а софиянки изравняваха, като крайното 3:3 бе оформено в последните секунди на редовното време. След последния съдийски сигнал се пристъпи към изпълнение на дузпи, като по- точни при тях бяха футболистките на НСА, които спечелиха Купата от Фестивала.

И при по-малките футболистки призът „Най-добър нападател” грабна пловдивчанката  Aлександра Янева  от ФК„Екомет 90“ .

Пантерите от "Екомет-90" Пловдив завършиха на 4-то място в ДП само, че при жените. Помощник-треньорката Славчева обеща, че догодина мястото ще бъде минимум вицешампион на страната.