Ездачи от целия свят идват на СК „Тракиец” край Житница за Световната купа при юношите

Викторина и награди ще има и за публиката

 

СК „ Тракиец, която е една от най-модерните конни бази,не само в България, но и в Югоизточна Европа,приема Световните финали за юноши в конния спорт, в дисциплината „прескачане на препятствия”. От  2 до 5 юли включително базата край пловдивското село Житница ще се превърне в световна столица, домакинстваща FEI Challenge Finals. В четирите състезателни дни на плаца ще се състезават ездачи от 20 държави, сред които Южна Африка, Колумбия,  Доминиканска република, Чили, Нова Зеландия , Свазиленд, Мароко и други.

 


Международното състезание се провежда съместно с Българската федерация по конен спорт, СК „ Тракиец” и разбира се спонсори.  
Официалното откриване на първото международно състезание от такъв ранг ще бъде още на 1 юли от 18,30 часа с традиционни български народни танци и други забавления в церемония, под формата на тържествен парад.


 На 2 и 3 юли ( четвъртък и петък) състезанията започват след 16.00, а в почивните събота и неделя ( 4 и 5) съответно от 11.00, а финалът е от 15 часа. Тогава височината на паркура ще бъде 135 см.


Домакините от „Тракиец”са почти готови с подготовката. На базата е поставено супер модерно светлинно табло, а хотелската част е разширена с ново крило. За топлите дни и часове базата от края на юни разполага с басейн, детски кът и спортно игрище за голф .


Анна Гочева, която е член а Организационния комитет от страна на домакините, съобщи, че освен Международните финали при юношите, СК „Тракиец” организира Открит турнир по прескачане на препятствия. Това на практика означава, че няма да има часове в тези състезателни дни, в които да няма ездачи на плаца. Освен паричните награди, в Откритият турнир ще има и награди. Те са осигурени от  „Калина Екуин”-предметни награди за децата,  „Светлана арт глас”- за състезателите в аматьорската група и „Кавалор”- за юношите.


От началото на състезателния календар за 2015 година, СК „Тракиец” раздава награди и за зрителите по трибуните. Досега десетки приятели на конния спорт сред публиката си тръгнаха от комплекса с ваучери за големи отстъпки или други предметни награди, спечелени напълно безплатно. Затова и този път малки и големи, приятели на конния спорт, а и такива, които предстои да станат, ще могат да получат награди и други изненади. Единственото условие е да участват е безплатната томбола с въпроси от света на конете.


Входът за зрители е свободен.
Заповядайте!