Литекс грабна купата от детския футболен турнир в Раковски

ФК "Литекс" Ловеч взе купата на международния турнир по футбол за деца "Франц Коков" в Раковски. В последния мач момчетата на Даниел Моралес се наложиха с 2-0 над отбора на "Локомотив" Пловдив. Черно-белите не можаха да удържат напора на младите оранжеви и така като че ли заслужено взеха сребърните медали. Трети останаха децата на ФК "Левски" София.


Така в продължение на 4 дни, Раковски бе национланата столица по футбол за деца, родени през 2001 година. Въпреки това имаше два чужди отбора- надежите на "Войводина" Нови Сад от Сърбия и ФК" Рудолф Мраз" от Хърватия.


След края на турнира, който вече се провежда за 13-та поредна година и носи името на бившия кмет на Раковски- "Франц Коков", бяха отличени и призьорите в отделните категории.


Най-полезен играч от отбора-домакин ФК "Раковски" бе определен Валентин Йорданов.


За най-добър вратар футболните деятели и организатори определиха Владимир Русанов от "Литекс". От отбора-домакин с индивидуални награди се отличи още Огнян Николов, за най-добър нападател. Халф на турнира бе избран Мартин Русев от Ботев, а Стефан Илиев от "Левски" за най-добър защитник.
Кметът на града Иван Антонов даде купата за трето място на сините от столицата, а заместник-министъра на околната среда и водите Павел Гуджеров окичи със сребърни медали момчетата на Локомотив Пловдив. Шампионите от Ловеч пък взеха купата от ръцете на олимпийския шампион  по бокс от 1980 година  и почетен гражданин на община Раковски Петър Лесов.

За всички обори бяха осигурени и екипи от БФС.