Пролетен турнир на конна база "Тракиец" на 28 и 29 март

Първият турнир по прескачане на препятствия с коне в сезона на пролетта ще бъде тази събота и неделя. Организаторите от отбора-домакин СК „Тракиец”-Житница, съвместно с Българската федерация по конен спорт, са предвидили над 150 старта в два състезателни дни.

Ездачите с конете ще  преодоляват 10 изпитания на паркура. На-ниският от 50 см е традиционно за млади коне или състезатели. Най-високият или така нареченото „Градн при” при конете в това състезание е 135 см. В последното изпитание ще участват 7 годишни или по-възрастни коне. Наградният фонд е близо 10 хиляди лева. Сред участниците личат имената на Ивайло Бонев, Ангел Няголов, Светлин Иванов и други.

От отбора-домакин на състезават Андрей Сашев, Йосиф Яков,Георги Стоицев, Николай Маринов, Борис Дапев и Калина Жожгова.За гостите и зрителите организаторите са предвидили забавления и игри с публиката, в които могат да получат награди.

Този път е предвидена итомбола.

В нея могат да участват всички, които ще гледат състезанията и пожелаят да си пуснат името в кутията, която ще бъде поставена на
централно място на СК „Тракиец”.

Томболата и входът за зрители е безплатен.

В събота състезанията започват от 10 часа, а в неделя от 9 часа.


Събитието е част от спортния календар на БФКС, а спонсори са "Деликатес Житница", Калина Екуин, Кентауър-Чехия.