Купа „Житница” отиде в ръцете на Ивайло Бонев с кон Амейзинг 27

На конната база „Тракиец” имаше награди и за публиката


Ивайло Бонев с кон Амейзинг 27 завоюва купа „Житница” на двудневния международен турнир по прескачане на препятствия,провел се на СК „Тракиец”.

 

снимка: Андрей Сашев с кобила Либертина (по средата)от отбора-домакин- "Тракиец"

В първия ден на най-високото препятствие от 135 сантиметра тандемът Ивайло Бонев и кон Амейзинг 27 стана първи, а през втория състезателен ден, когато паркурът бе с височина 145 см,  остана втори и така с общ резултат Бонев, който е от клуб „Генерал Владимир Стойчев”, завоюва приза след комплексното класиране. Освен парични  награди, победителят и носител на купа „Житница” за 2014 година получи и хранителни добавки за коне от фирма „Alltech Bulgaria” и кошница с вкусни колбаси от „Деликатес-Житница”. Същите предметни награди получи и класиралият се на първо място в неделния стар Ивелин Вълев с кон Кончерто.
Най-добър от отбора-домакин „Тракиец” и очаквано най-аплодиран бе Андрей Сашев с кобила Либертина.В най-високото препятствие от 145 см,този тандем мина паркура без наказателни точки,както и в баража, но само няколко стотни не му достигнаха на Сашев да се окичи с първото място в неделния ден.При юношите конкуренцията също бе доста оспорвана. Комплексен победител от двата състезателни дни е Вероника Миланова с кон Галиос от клуб „Конкур”.Втори остана Йосиф Яков с кобила Целагонда, а трета в тази група се нареди Никол Хенеси с кон Казус Ван Кайзъл. Височината на паркура в тази група бе 120 см. Предметните награди при юношите бяха осигурени от фирма „Калина Екуин”.Компанията предоставя висококачествени продукти за конна езда на Лоесдау Германия, както и кожена амуниция от Кентаур Чехия.
При децата комплексен първенец е Емил Георгиев с кон Индиана Първа от клуб Пиргос. Той получи и приза „Най-добър състезател при децата”,като в тази група предметната награда бе осигурена от община Калояново-8 инчов таблет.
Наред с конните състезания, домакините бяха предвидили и редица забавление и игри за публиката, която изпълни трибуните на спортния комплекс. Хората, които бяха решили да прекарат почивните дни край село Житница имаха късмета да получат безплатни ваучери, чрез томбола, за редица процедури и забавления на СК „Тракиец”. Така за първи път домакините  зарадваха не само състезателите,но и  публиката.