Кръстиха стадиона в Стамболийски на Георги Славков-Бенкса

Общинските съветници от Стамболийски приеха решение, с което  се сменя името на местния стадион. От тук нататък спортният комплекс ще носи името на бележития футболист Георги Славков, който почина внезапно в началото на тази година.

Общинският съветник от БСП Атанас  Тумбалев съобщи, че инициативата за смяна на името на стадиона е дошло от група граждани,които са направили официално предложение до местната власт и след положително становище от кмета, местният парламент го е одобрило. Според младия общински съветник смяната на името на стадиона е закономерно и тази постъпка  би дала допълнително уважение и признателност към Златната обувка.
     Хората от инициативния комитет за кръщаването на стадиона на Георги Славков разказват, че макар и роден в село Мусомище, Гоцеделчевско, Георги и родителите му се местят в Стамболийски, където прави и първите си крачки във футбола. През 1966-1967 година става вратар на един от махленските отбори от градчето.  Първият му ментор е бате Коце,който го поставя на рамката. Покойният вече знаменит футболист прави страхотно представяне  и така получава прякора си Бенкса, по името на известния в тогавашните години английски вратар.  
Георги Славков е играл е за „Тракия” (Стамболийски), „Ботев” (Пловдив), ЦСКА, „Сент Етиен” (Франция), „Шавеш” (Португалия), „Апоел” (Тел Авив - Израел). През 1981 г. е голмайстор на "А" група с 31 гола за „Ботев” (Пд) и става носител на „Златната обувка“. Славков е два пъти шампион на България с ЦСКА през 1980 и 1983 г., носител на Купата през 1981, 1983, 1985 г. Има 37 мача и 11 гола за националния отбор. В евротурнирите има 17 мача и 6 гола. С отлична техника, перфектен изпълнител на свободни удари. Футболист №2 на България през 1980, №3 през 1981-а.
        През периода 2003-2006 година Славков е избран за президент на местния ФК. С неговия опит и финансови средства коренно се променя работата и постиженията на ФК „Тракия”. Този период е най-добрият  за развитието на детско-юношеския футбол в Стамболийски.В  този период  и съвместно с общинската власт се поставя и бенефиса му в негова чест.