Възкресиха таекуон-до-то в Пловдивския регион

С два златни медала се върнаха от София младите надежди на СК „Тракиец”-Стамболийски по таекуондо-Иван и София Тончеви. Сребро завоюваха Венелин Станков и Никол Команова , а с бронз се окичи Десислава Василева.

Момчетата и момичетата мериха сили в столицата на турнира Sofia Open 2014 taekwondo WTF. Според вещите спортни деятели, възпитаниците на Стамболийски  спокойно се смятат като „маята” сред младите хора в този вид спорт, особено за онези, които живеят изън големите градове на страната. Още повече, че ги тренира Димитър Тончев-III дан.Клубът е основан през есента на 2006 година.Разполага със собствена база, която включва, фитнес и зала за провеждане на заниманията по Таекуон-до, екипировка и всичко необходимо на един съвременен СК по Таекуондо. Д. Тончев е ученик от групата създадена от Н.Чилингиров, продължил да се занимва с ТКД и след разпадането на отбора от Стамболийски.

Иначе, младите надежди бяха сред 1000-та участници в турнира, който е първия в такива мащаби, правейки го едно от най-големите и силни състезания в Европа, тъй като имаше участници от 16 държави.  След успешно завършилото състезание за деца и кадети в чест на Деня на народните будители „Купа София“ 2013, това бе второто събитие, организирано от таекуон-до клуб „Рамус“ съвместно с Българската федерация по таекуон-до - ВТФ. В първия ден от надпреварата за медали  се бориха кадети и юноши, а във втория– мъже, жени и деца.