Женски футбол:Пловдивчанки разбиха заралийки

Пловдивските футболистки от „Екомет-90” буквално разбиха с 5:0  заралийки от „Берое”. Убедителната домакински победа  дойде в първия кръг на пролетния дял от женското футболно първенство.

Момичетата на Илия Кунов цъфнаха на стадион ”Пловдив” като пролетни цветя в деня на Първа пролет и зарадваха макар и малкото публика по трибуните на спортния комплекс. През първото полувреме на двубоя, ръководен от пазарджишка съдийска бригада, пловдивчанки на два пъти разпечатаха врата на гостенките. Първа се разписа Кремена Петкова след центриране от Мария Павлова в наказателното поле на „Берое” и след разбъркване резултатът бе 1:0 в полза на Екомет-90. Малко по-късно Петкова можеше да удвои резултатът, но вратарката на гостите Милена Иванова спаси опасен удар в рамките на вратата. Малко преди края на първото полувреме Велизара Владимирова от домакините за втори път прониза вратата на Берое и така домакините се оттеглиха на почивката с два гола аванс.
Веднага след подновяването на играта Тодорка Тодорова от Екомет-90 с плътен удар нанесе трето попадение за домакините и като че ли това отказа от игра гостенките от Стара Загора. Горещото първопролетно слънце си оказа и то своята роля и още необиграни достатъчно след  зимната пауза, футболистките на двата тима не си даваха много зор.  Размениха си по няколко атаки и контраатаки, от които почти нищо качествено не можа да се види на терена. За това публиката по трибуните,предимно от приятелки и майки на футболистките заложи на разхладителна течност, каквато в съботния ден беше  най-подходяща бирата. Смените,които направи треньорът на Екомет-90 Илия Кунов, в средата на второто полувреме като че ли раздвижиха играта. Това доведе до нови две попадения във вратата на Берое, като най-голяма вина за това имаше вратарката, която видимо бе качила малко килца през зимната пауза и това и пречеше на реакциите при спасяване на топката. Теодора Павлова, която влезе като смяна в центъра на терена добре разигра една топка и след прекрасен пас към Стефка Петкова, тя нямаше какво друго да направи освен да вкара за 4-0. Неминуемо това даде поредна порция за радост на феновете по трибуните, които отново се оживиха.

 

Десетина минути преди края на мача, заралийки имаха шанса да направят нещо повече, но трите поредни ъглови удара не доведоха до гол във вратата на пловдивчанки, пазена от  Иванка Димитрова. Затова треньорът на домакините даде шанс да поиграе и резервната вратарка на Екомет-90младата надежда в женския футбол Ана Бакалска. Нейни какички, които преди време бяха част от женския футболен отбор на Пловдив,коментираха, че стойката й е точно за вратарка, само дето малко трябва да израсне. Буквално в продълженията състезателките от града под тепетата реализираха петото си попадение.То бе дело на Велизара Владимирова. Така първа пролет донесе първа победа за 2014 година на женския ФК „Екомет-90”. Разочарование за гостенкте,коитог ги тренира  Диана Колева беше играта на националката Петя Петкова и на мощната Цветелина Манчева. Двете иначе технични играчки не показаха какво могат и знаят на терена и нормално си тръгнаха от стадион „Пловдив” с наведени глави.

 

Единствената радост за заралийки и техните фенове бе, че безплатно уловиха пловдивските лъчи на слънцето  и хванаха пролетен тен. Такава радост сполетя и  феновете на домакините, които пък през цялото време се забавляваха и с резервата Теодора Павлова,която се слави като „Манекенката на отбора”.

 

ФК '"Екомет-90"-Пловдив

1.Иванка Димитрова, 4.Иванка Колева,18.Велизара Владимирова,14. Тодорка Тодорова, 21.Мария Павлова,17.Инна Димова, 11.Десислава Маринова,15. Ана Махаридзе,10. Кремена Петкова (к), 13. Стефка Петкова, 5.Теодора Славчева

резерви: Анна Георгиева,Калина Георгиева, Нина Георгиева, Теодора Павлова, Росица Тумбева, Златка Габерова, Ана Бакалска

треньор: Илия Кунов

ФК "Берое"- Стара Загора

28.Милена Иванова, 14.Петя Петкова,18. Надя Тодорова, 12.Мира Димитрова, 17.Диана Атанасова, 10.Виолета Лазарова, 8. Звезделина Георгиева, 21.Нина Георгиева, 5.Ина Малева,9.Мануела Манчева

резерва: Патрисия Недялкова

треньор: Диана Колева