Житница изпусна Калояново в регионалното дерби

В отложен мач от първия пролетен кръг на 4-та дивизия, в Пловдивската „А „Областна група, отборът на Житница пропусна да бие вечния си регионален съперник Калояново и падна с 2-3.

Двата отбора, които териториално са част от една община и за това този двубой винаги е бил „кървав” в спортно отношение, а даже и реално се е стигало до бой в предишни години,си размениха по едно полувреме. Първото беше за гостите и заслужено се оттеглиха на почивката с преднина от два гола.Иначе първи да отбележi имаше шанса отборът на Житница. Още в 6-тата минута играчът с № 13 Светослав Бодурски изпусна да разпечата вратата на Калояново като битата от него топка мина на сантиметри от гредата. Малко по-късно гостите поведоха в резултата като капитанът Найден Терзийски се измъкна от домакинската защита и вкара за 0-1. Oсвен че не вървеше играта на домакините, капитанът им Иван Чалъков се наложи да бъде сменен още в 35 минута, след като получи разтежение на десния крак. На негово място влезна Петър Антонов, а с капитанската лента се окичи Георги Малинов. Десет минути преди края на първата част Борис Благоев от Калояново се измъкна от дълбочина, зад гърба на защитата и направи резултата 0-2.  Домакините се опитаха да обяснят на съдията, че играчът с №10  е бил в положение на засада, но такава не беше видяна от помощник-съдията на двубоя Иван Марков, който беше от далечната страна.

След почивката, тимът на Житница заигра мотивиращо и след редица конраатаки и пропуски, все пак успя да отбележи гол. Това се случи в 55 минута на мача, след прекрасно центриране от ляво на вратата на гостите. Петър Кундурджийски намери в наказателното поле подготвения Петър Антонов, който намали резултата на 1-2. Като че ли този гол върна надеждата на домакините за нещо повече от почетен гол и се разиграха на максимум. Разбира се това беше възнаградено с още едно попадение във вратата на Калояново и резултатът бе изравнен. Второто попадение за Житница бе дело на Иван Динев. От тук нататък мачът се изнерви, а това рефлектира и върху съдийските решение, които до този момент не бяха кой знае колко лоши. Помощник-съдията Иван Марков спяра една атака на Петьо Бунтов от Житница като избърза и вдигна флага и не спази правилото да изчака  и да види кой точно ще играе с топката, докато в същото време Кундурджийски от домакините,който реално беше в  засада, даде ясен знак с тяло, че е в положение на засада и няма да играе с топката. В последните петнайсетина минути на двубоя, който бе гледан от близо 200 човека, въпреки работния ден, отборите на двата тима си размениха по няколко контраатаки както и по няколко груби нарушения, които бяха забелязани от съдията и маркирани с жълти картони. Две минути преди да прозвучи последният съдийски сигнал Петър Антонов пропусна да донесе дългоочакваната победа за домакините и да се превърне в златната резерва след като пропусна да вкара 3-тия гол за домакините почти сам срещу вратаря.

В бързината, той изпрати топката над горната греда на гостуващия тим. В ответната контрааката за Калояново Георги Букурешлиев отне едната точка на Житница в очертаващия се като равен резултат и прониза за трети път вратата пазена от Николай Чалъков, който пък на два пъти в двубоя спаси чисто голови положения, благодарение на добрите си рефлекси. Веднага след назначеното от съдията продължение, дойде и краят на двубоя, от който най-щастливи са момчетата на треньора  Цветан Златански, не толкова,че победиха, а че се отлепиха от дъното на таблицата в „А” Областна група.На излизане от терена играчите на двата тима се поздравиха спортсменски, а треньорът на домакините Венцислав Павлов се зарече, че на есен неговият тим ще вземе реванш от съперника си.

 

Съставите на двата тима

от протокола на мача:

 

ФК „Житница”

29. Николай Чалъков,1. Иван Чалъков(к), 21. Павел Петров, 23. Георги Малинов, 2. Пламен Антонов,5.Пламен Русев, 19.Владислав Велчев, 7. Петър Кундурджийски, 20. Петьо Бунтов, 13. Светослав Бодурски, 11 Атанас Бодурски

Резерви:Иван Йончев, Мартин Болен, Петър Антонов,Златомир Петров, Иван Динев, Атанас Танчев
Треньор:Венцислав Павлов

 ФК „Калояново”

1. Георги Киров, 23.Петър Симеонов, 13 Томас Петров, 18.Ивайло Андонов, 30.Димитър Сотиров, 27. Иван Златански, 17.Георги Маташев, 8. Валентин Койчев,
9.Найден терзийски (к), 10. Борис Благоев, 20. Мануил Нерасян

Резерви:

Марин Иванов, Митко Лишев,  Николай Гешев, Петър Златански,
Георги Бурурешлиев, Валери Георгиев

треньор: Цветан Златански
--------- -----------------------------------------------------------------
 Съдийска бригада:

Гл. съдия:Радослав Гидженов

Пом.-съдия:Тони Пандарски

Пом.-съдия:Иван Марков

Делегат: Димитър Шуманов