Международен турнир по аеробика в последния уикенд на август

aerobikaОстават броени дни до  старта на Междунардония турнир по спортна аеробика PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN. Това е дванадесето издание на състезанието, което ще се проведе в Палата № 6 на Международен панаир Пловдив.

Прочети още...

Ивайло Бонев с купа „Житница” от СК „Тракиец”

Ивайло Бонев с кон Абарт стана носител на купа „Житница”. Състезателят на клуб по конен спорт „Ген. Владимир Стойчев” грабна приза след оспорвана надпревара с други двама ездачи, които през годината показаха завидни умения и подобрена езда, а именно Андрей Сашев и Аспарух Атанасов. В последния ден, в който се определи и шампионът на СК „Тракиец”, най-добре се представиха на препятствията с височина от 140 см.

Прочети още...

В неделя определят носителя на купа „Житница” в конния спорт

Краят на дъждовните дни през този месец идва точно с дните, отредени за определяна на носителя на купа „Житница” в конния спорт. Това ще се случи идната неделя, когато на 17 и 18 октомври на спортен комплекс  „Тракиец” край Житница ще се проведе последното от спортния календар за 2015 година състезание по прескачане на препятствия. Най-добрият тандем-кон и ездач ще станат носители на купа „Житница” и ще вземат Градн При на една от най-модерните конни бази на Балканския полуостров.

Прочети още...

СК „Тракиец” определи държавните шампиони за млади коне

Супер модерната спортна база край Житница излъчи държавните шампиони по конен спорт, в дисциплината „прескачане” за млади коне. В продължение на 3 дни СК „Тракиец” стана център на красив спорт, елитни коне и отлични ездачи. За едни състезателните дни се оказаха късметлийски, за други не дотам, но все пак конната езда е колкото спорт, толкова и  изкуство. За да се станеш първенец  е необходима отлична симбиоза между спортните умения на ездача, послушанието на коня и спокойствието на треньора, който отстрани наблюдава.

Прочети още...