ПОХВАЛНО! Семейство спаси момче от Гребния канал в Пловдив

dobrotvorciНяколко пловдивчани спасиха момче, попаднало в ледените води на Гребната база. Инцидентът е станал следобед, като за него разказа пловдивчанка, която е била свидетел на случилото се  и го е публикувала в своя фейсбик профил, като към поста има и кратък видео клип, който днес обиколи пловдивски и национални сайтове.

Публикуваме го и ние, като акцентът е тази публикация е освен да го покажем на нашите читатели, но преди всичко да покажем, че добринината съществува, макар и не в онези размери, в които ни се иска. Този клип и тази вест е необходимо да бъдат видян и прочетена от максимално повече хора, и когато ние сме на мястото на добротворците, както спокойно можем да наречем тази жена и съпруга ѝ, както и техните помощници, да направим същото, а не да стоим настрани и да бездействаме. От ТВ репортажи, разкази на близки вече ни е омръзнало, когато някой има нужда от помощ или някой е нападнат, а от страни някои сеирджии снимат или бягат като уплашени, без да помогнат на нуждаещия се. Е това семейство не е от тях и заслужава похвала, благодарност и ПОДРАЖАНИЕ.

А ето какво пише на своя фейсбук профил жената:

„Съпругът ми спаси момче от заледените води на Гребната база Пловдив. Всичко стана светкавично. Бяхме на 10-15 метра, като чухме плясъка. Обърнахме се и видяхме как младежът се опитва да прави крачки напред, но водата го тегли навътре. Мъжът ми светкавично се затича към тях. Аз трескаво търсех дълъг предмет, защото знаех, че мъжът ми също ще влезне във водата, за да го избута или издърпа. Момчето вече беше на около 3 метра навътре и гледаше паникьосано. Извиках на съпруга ми да изтегли едно колче от едно младо дръвче, още две момчета се притекоха, направиха жива верига и останалото снимах, защото бях сигурна в благоприятната развръзка на инцидента. Изключително съм горда с мъжа ми, но днес аз това видях в България и го споделям с вас“.

ДОСТОЙНО ЕСТ

 

път към клипчето :)

https://www.facebook.com/ileyna.nik/videos/10208995275159591/?lst=100002885535092%3A1848250895%3A1516561895