Кампания „Дари надежда” носи радост за децата в Центъра от семеен тип „Олга Скобелева”

kampaniq An ilКоледно-новогодишните празници завършиха и покрай тях  вече свикнахме да бъдем добри, да правим подаръци, да участваме в благотворителни кампании. Сред  десетките такива, като традиция, която вече се утвърди е кампанията „Дари надежда”, която се организира от пловдивчани-доброволци, чийто инициатор е Антония Илиева, която е преподавател в Юридическия факултет на Пловдивския университет.

 

Тази година за пета поредна,доброволци участваха в набирането на хранителни и нехранителни продукти, които  бяха предоставени на ЦЕНТЪРА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ С УВРЕЖДАНИЯ КЪМ КСУ „ОЛГА СКОБЕЛЕВА“.Идеята за кампанията „Дари надежда”, която привлича все повече дарители и приятели, е възникнала спонтанно през 2013г., когато е била придружена и от коледно тържество за децата и младежите, които обитават  защитеното жилище.  „От деня на първата ни среща  тези деца, заедно с управителя на дома Мария Кошева, се превърнаха в част и от нашите семейства.И тъй като кампаниите прераснаха в целогодишна подкрепа от добродетелите, те събуждат чувства на съпричастност, обич и морална удовлетвореност”,  сподели  Антония Илиева.

В края на отминалата, и в началото на 2018 година инициативата се подкрепя от верига магазини „Т-MARKET”, чиито собственици  даряват хранителни и нехранителни продукти от първа необходимост,  които се предоставят на  децата от ЦЕНТЪР ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ С УВРЕЖДАНИЯ КЪМ КСУ „ОЛГА СКОБЕЛЕВА“. Съпричастността и подкрепата , която ни оказаха ръководството на  търговската верига е безценна и съвпадна със зимните празници, по време на които малчуганите бяха зарадвани с различни лакомства.
Организаторите изказаха благодарност на„Максима България“ ЕООД за оказаната им помощ, както и на хората с добри сърца, които се включват в тази и други кампании. Следващата подобна  благотворителна инициатива, част от кампанията „Дари надежда” ще бъде по повод петия рожден ден на защитения дом през месец март.

 

Иван Кърчев