Лятото на малките мечета край Сопот и Карлово

meche 2Карловец се снима с малко мече и пусна снимката в социалните мрежи. Христо Атанасов от Карлово срещнал добродушното животинче в Национален парк „Централен Балкан”.  Записът на видеото и снимката към профила му също е от преди седмица. Атанасов дори е взел мечето в ръце и се е снимал с него.

Според публикацията му то е останало с групата им в продължение на час преди да се оттегли в гората.Предполага се, че малкото животинче  е останало без майка и именно това е причината само да си търси храна.Според зоолози шансовете толкова малко мече да оцелее без майка са нищожни.
Веднага след публикацияа му запознаха да валят твърдения, че това е същото мече, което преди седмица е влязло на детска площадка в края на град Сопот.

Не е изключено двете мечета да са различни, а също така да са от една майка и ако са останали без нея да се объркан сами в гората-едното към Сопот, а другото към Карлово.


Да припомним, че  всички медии отразиха как малкото мече се появи посред бял ден на детска площадка в Сопот. Децата, които си играели на площадка "Томи", са успели да заснемат  неочаквания гост с мобилните си телефони. Преди седмица мечето се промъкнало в крайния квартал на града, който е в подножието на Стара планина.

Наблизо има и животински обори. Предполага се, че то е търсило храна, като  при появата си то изплашило децата и майките, които били на детската площадка. Малчуганите успели да излязат и да затворят вратата на стадиона.

След като обиколило зелената площ, мечето намерило пролука през телената оградата и отново се върнало към гората.

 

клип на мечето:https://www.youtube.com/watch?v=Z1yuu7tPXOs