Млади пазарджиклии в помощ на именития си учител и патриот Хачо Мардиросян

verjin-armenec pomoshДесетки млади пазарджиклии се включват в инициативата да намерят съмишленици чрез социалните платформи и интернет,които да помогнат на любимия си учител да се пребори с тежка болест. Хачик Мардиросян - преподавател в Професионална гимназия по промишлени технологии в гр. Пазарджик.

Той е един от най-известните историци. Хачик Мардиросян е автор на множество статии, като "Щрихи на житейския и творчески път на проф. д-р Иван Батаклиев”. Той е един от библиографите, участвали в изработването на трудовете за проф. Батаклиев. Директорът на Регионален исторически музей – Борис Хаджийски и председател на УС на Сдружение „Български музеи“, и историкът Хачик Мардиросян са участвали в предаването "Час по България". Темата, по която разговаряха с водещия Пламен Павлов е „Българските музеи – успехи и проблеми“. Хачик Мардиросян ситуацията през последните години и перспективите в тази важна област на националното възпитание, съхраняването на историческата памет, културно-историческия туризъм, казва водещият Пламен Павлов. Хачик Мардиросян е дългогодишен музеен експерт, археолог и преподавател по история. Той е обсъждал въпроси като връзката на музейното дело с българското училище и обществения живот.

 

 

Той страда от левкемия и има нужда от средства, за да продължи лечението си. Той е един от най-запалените патриоти, които с радост навлизат в тайните на историята. Той е човекът запалил и много от нас за това да не спираме да търсим искриците от миналото, които са оставили дълбок белег в нашето настояще. Приятели, вие които сте в Пазарджик и вие, които се пръснахте по света с надежда за по-добро бъдеще, да помогнем на този достоен човек и бележит българин, зове младата пазарджиклийка Вержин Хугасян, която търси съмишленици за каузата да се помогне на родолюбия патриот, както тя го описва.

Ето и банковата сметка на Хачо, който има нужда от помощ в труден момент, тъй като и ние от редакцията на „Регионални новини” смятаме, че ръка, която дава не обеднява. Не обеднявайте и вие, приятели !

IBAN BG80UBBS80021036831915

BIC: UBBSBGSF

ОББ АД Пазарджик

Хачик Михаил Мардиросян

 

Иван Кърчев