Как да спечелиш 10 хиляди лева за изработка на лого?

OIC-2016Областният информационен център-Пловдив, който години наред информира за възможностите за печелене на европари и участия по проекти, този път презентира възможността как да се спечелят едни 10 хиляди лева. 

Тези пари ще бъдат дадени на този, който изработи най-подходящото лого за периода, в който България ще бъде председател на Съвета на Европейския съюз.

Това е една от институциите на ЕС, който ще заседава в страната ни от 1 януари до 30 юни 2018 година. В рамките на своя шестмесечен мандат българската държава ще бъде ръководител, организатор, координатор и медиатор в дейността на 160 работни групи и 20 000 делегати, ангажирани да прецизират текстовете на новите европейските директиви и регламенти.


За да бъде ознаменувано това първо събитие от този род, след членството на България в ЕС, Националния комитет за подготовка обяви конкурс за изработване на лого. Експертите на ОИЦ Пловдив оповестиха и конкретните условия, които могат да се видят на следния линк. http://www.nha.bg/bg/konkurs/konkurs-za-logo-na-bulgarskoto-predsedatelstvo-na-suveta-na-es


На последната си среща за тази година с представителите на медиите, от ОИЦ –Пловдив обобщиха, че от началото на новия програмен период 2014-2020 година по Оперативните програми на ЕС от Пловдив и региона са подадени 244 проекта. Към тази бройка могат да се добавят и 201 проекта, които са по Програмата за развитие на селските райони. Те са подадени както от общинските админисрации, така и от частни лица и неправителствения сектор.

 

Иван Кърчев