Председателят на Административния съд на оглед за бъдещи кадри сред студентите юристи

PU admin

Двама доценти с приз от Административен съд-Пловдив

 

Председателят на Административния съд Георги Петров  символично даде старт на обучението по Административно право в тазгодишния втори курс по право, редовно обучение в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.  Посещението на магистрата сред студентите се оказа приятна изненада за самите тях, но и за двама от преподавателите в Юридическия факултет. Доцент д-р Константин Пехливанов и доцент д-р Христо Паунов получиха почетни плакети на Административен съд Пловдив.

 

Те им бяха връчени от председателя на съда Георги Петров в знак на благодарност и значим принос при създаването и функционирането на Административен съд - Пловдив. Те са били членове на изпитна комисия на кандидати за съдебни помощници.


Двамата академични преподаватели, които в същото време са и едни от най-младите доценти в Юридическия факултет от тази година, благодариха за честта, която им се оказва от институция като Административен съд и си пожелаха и занапред да имат добро сътрудничество и отлични професионални контакти. Неминуемо това е от полза и за студентите от факултета, тъй като по думите на Георги Петров, вратите на съда са винаги отворени за бъдещите юристи. Ръководителят на административните съдии в Пловдив насърчи второкурсниците да се занимават с административно право като ги увери, че винаги могат да разчитат на неговата подкрепа и океанът от административноправни нормативни актове не бива да ги плаши. В края на своето кратко, но много съдържателно слово към студентите, Георги Петров заяви, че един ден от тази зала трябва да излязат добри магистрати, които с чест да носят съдийската тога.

Ако са решили след завършването си да работят в сферата на административното право, то нямам как да не слушат лекциите на тримата титуляри по дисциплината-проф. Дарина Зиновиева, проф. Иван Тодоров и доц. Константин Пехливанов и на техните асистенти.


PU-dekan

 

Докато председателят на Административния съд беше при второкурсниците, то колегите им от 1 курс си получаваха студентските книжки в друга аула на ПУ. Те бяха поздравени от декана на Юридическия факултет проф. д-р Венцислав Стоянов. В същия ден той пък бе удостовен от ректора на ПУ проф. д-р Запрян Козлуджов с почетен знак и диплом по случай своята 60-та годишнина и за големите му заслуги в утвърждаването и развитието на Юридическия факултет.

Ректорът благодари на проф. д-р Стоянов и за приноса му в израстването и реализирането на  академичните кадри във факултета, в града и цялата страна.

 

 

Иван Кърчев